Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » AJAX ta ilginç problemler

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.12.2006   #1 (permalink)

Yer: İstanbul
Görsel: 2
AJAX ta ilginç problemler

Merhaba arkadaşlar bu forumdaki ilk yazım bir soru ile başlamak istemezdim ama çözemedim.Kısacası sorunum şu:ajax ile kendi portfolio sitemi yapıyorum server işlemleri için PHP kullanacağım.
1.problem:Nedense siteye ajax ı uyguladıpım zaman bazı stillerde bozulmalar oldu CSS stillerinde.
2.problem:Sayfa içeriklerini getirebiliyorum veri gönderebiliyorum.Fakat getirirken gereksiz bir şekilde </ diye bir tag getiriyor. baya bir uğraştım geçici çözüm include ettiğim dosyaları tekrar bir div içine koymak oldu ama kalıcı bir çözümü yok mudur şimdiden teşekkürler...
MustafaIleri şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.12.2006   #2 (permalink)

eklemeyi unutmuşum :)

birde şu var sitenin content type i windows-1254 olmasına rağmen gelin görünki gelen içerikteki Türkçe karakterler iiptal zor olacak sanırım ama güzel olacak
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.12.2006   #3 (permalink)

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul
Re: AJAX ta ilginç problemler

Alıntı:
MustafaIleri tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba arkadaşlar bu forumdaki ilk yazım bir soru ile başlamak istemezdim ama çözemedim.Kısacası sorunum şu:ajax ile kendi portfolio sitemi yapıyorum server işlemleri için PHP kullanacağım.
1.problem:Nedense siteye ajax ı uyguladıpım zaman bazı stillerde bozulmalar oldu CSS stillerinde.
2.problem:Sayfa içeriklerini getirebiliyorum veri gönderebiliyorum.Fakat getirirken gereksiz bir şekilde </ diye bir tag getiriyor. baya bir uğraştım geçici çözüm include ettiğim dosyaları tekrar bir div içine koymak oldu ama kalıcı bir çözümü yok mudur şimdiden teşekkürler...
Kodları görmeden </ sorunu hakkında bir şey söylemek mümkün değil ama bir yerlerde fazla bir </ olduğu kesin.
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 29.12.2006   #4 (permalink)

Sanırım...Ama o sorunuda hallettim şimdi bir üst seviye.lendi bilgisayarıımdaki sunucuda çalışıyor. Fakat internet üzerindeki bir sunucuya dosyaları transfer ettim yerel de çalışan site internet üzerinde neden çalışmaz bunu anlamaya çalışıyorum...
Old 29.12.2006   #5 (permalink)

Yer: Ankara
Görsel: 3

Alıntı:
birde şu var sitenin content type i windows-1254 olmasına rağmen gelin görünki gelen içerikteki Türkçe karakterler iiptal zor olacak sanırım ama güzel olacak
Bu sorun için gelen dosyanın en üstüne şunu ekle -tabi PHP için-;
Kod:
<?PHP
 @header("Content-Type: text/HTML; charset=iso-8859-9");
?>
Ayrıca soruları daha açıklayıcı bir şekilde sorarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Yani demek istediğim;
Alıntı:
1.problem:Nedense siteye Ajax ı uyguladıpım zaman bazı stillerde bozulmalar oldu css stillerinde.
Eminim kimse bundan hiçbirşey anlamamıştır.
Old 29.12.2006   #6 (permalink)

Selamlar,

başlığı görünce benim sorunlarımı yaşayan başka biri daha mı var diye düşünmediğim değil. Ama arkadaşın ki farklı problemlermiş.

Gerçekten bu ajax olayı garip birşey. Benimde şöyle bir kaç sorunum var.

Olay cevap yazma formu ve cevap kaydetme sayfaları arasında gerçekleşiyor.

cevap yazma formu ajax ile sorunsuz şekilde geliyor.. bunda sorun yok.

cevap kaydetme sayfasında ise zaten java çalışmadığı gibi meta ile refreshde çalışmıyor.

yazılan cevaba otomatiik gönderemediğim için, cevabın linkini koydum.. O sorunu öyle çözdüm. TAbi çözdümü sanıyorumdum ki bazen o linkin işlemediğini görüyorum..

yani kısaca şu ;

formu doldurup gönderen kişiye cevabınız eklendi sayfayı görebilmek için linki tıklayın diyor. o linke tıkladığın zaman 5 defa çalışıyorsa, 2 defa çalışmıyor. sayfada hareket olmuyor. f5 yaparak yenileniyor.

Bunun bir açıklamasını yapabilecek biri varmı acaba?

Ayrıca refresh hakkında ne yapabilirim, yeni konu açıldığı ve yeni cevap yazıldığı zaman sayfaya otomatik yönlenmesini istemekteyim.

teşekkürler.

iyi geceler.
Old 30.12.2006   #7 (permalink)

şimdi şu şekilde bir makalede okumuştum karaktersetini hersayfa için utf-8 yapınca durum düzeldi.Herşey iyi hoş tamam.Ama tek eksiği var denemek için bir web sunucusuna dosyaları gönderdim fakat çalışmıyor bunun için sunucu üzerinde herhangi bir ayarın açık olması mı gerekiyor yerel de çalışıyor.En azından ben herhangi bir ayar ile oynamadım varsayılan Appservv yani Apache sunucusunun ayarları
Old 30.12.2006   #8 (permalink)

Arkadaşlar tüm sorunlar hallettim.Ama şimdide şöyle bir problemim var yaptığım site kendi bilgisayarımdaki yerel web sunucunuda çalışıyor.Dedim ki bir de web ortamında test edeyim ve bir sunucuya dosyalarımı gönderdim.Ama ajax olduğu için linklere basıldığında içerikler görüntülenemiyor bomboş kalıyor yani hiçbir hareket olmuyor.Bunun nedensi nedir.Acaba server ayarlarından olabilir mi?Eğer server ayarlarından ise ne yapmam ve hangi özelliklerde bir sunucu kullanmam gerekiyor?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

problemler , ilginc , ajax

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:11.