|
|
#1 (permalink) |
|
AJAX ta ilginç problemler
Merhaba arkadaşlar bu forumdaki ilk yazım bir soru ile başlamak istemezdim ama çözemedim.Kısacası sorunum şu:ajax ile kendi portfolio sitemi yapıyorum server işlemleri için PHP kullanacağım.1.problem:Nedense siteye ajax ı uyguladıpım zaman bazı stillerde bozulmalar oldu CSS stillerinde. 2.problem:Sayfa içeriklerini getirebiliyorum veri gönderebiliyorum.Fakat getirirken gereksiz bir şekilde </ diye bir tag getiriyor. baya bir uğraştım geçici çözüm include ettiğim dosyaları tekrar bir div içine koymak oldu ama kalıcı bir çözümü yok mudur şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: AJAX ta ilginç problemler
Alıntı:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
![]() Sanırım...Ama o sorunuda hallettim şimdi bir üst seviye.lendi bilgisayarıımdaki sunucuda çalışıyor. Fakat internet üzerindeki bir sunucuya dosyaları transfer ettim yerel de çalışan site internet üzerinde neden çalışmaz bunu anlamaya çalışıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Ayrıca soruları daha açıklayıcı bir şekilde sorarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Yani demek istediğim; Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Selamlar,
başlığı görünce benim sorunlarımı yaşayan başka biri daha mı var diye düşünmediğim değil. Ama arkadaşın ki farklı problemlermiş. Gerçekten bu ajax olayı garip birşey. Benimde şöyle bir kaç sorunum var. Olay cevap yazma formu ve cevap kaydetme sayfaları arasında gerçekleşiyor. cevap yazma formu ajax ile sorunsuz şekilde geliyor.. bunda sorun yok. cevap kaydetme sayfasında ise zaten java çalışmadığı gibi meta ile refreshde çalışmıyor. yazılan cevaba otomatiik gönderemediğim için, cevabın linkini koydum.. O sorunu öyle çözdüm. TAbi çözdümü sanıyorumdum ki bazen o linkin işlemediğini görüyorum..yani kısaca şu ; formu doldurup gönderen kişiye cevabınız eklendi sayfayı görebilmek için linki tıklayın diyor. o linke tıkladığın zaman 5 defa çalışıyorsa, 2 defa çalışmıyor. sayfada hareket olmuyor. f5 yaparak yenileniyor. Bunun bir açıklamasını yapabilecek biri varmı acaba? Ayrıca refresh hakkında ne yapabilirim, yeni konu açıldığı ve yeni cevap yazıldığı zaman sayfaya otomatik yönlenmesini istemekteyim. teşekkürler. iyi geceler.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
şimdi şu şekilde bir makalede okumuştum karaktersetini hersayfa için utf-8 yapınca durum düzeldi.Herşey iyi hoş tamam.Ama tek eksiği var denemek için bir web sunucusuna dosyaları gönderdim fakat çalışmıyor bunun için sunucu üzerinde herhangi bir ayarın açık olması mı gerekiyor yerel de çalışıyor.En azından ben herhangi bir ayar ile oynamadım varsayılan Appservv yani Apache sunucusunun ayarları
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Arkadaşlar tüm sorunlar hallettim.Ama şimdide şöyle bir problemim var yaptığım site kendi bilgisayarımdaki yerel web sunucunuda çalışıyor.Dedim ki bir de web ortamında test edeyim ve bir sunucuya dosyalarımı gönderdim.Ama ajax olduğu için linklere basıldığında içerikler görüntülenemiyor bomboş kalıyor yani hiçbir hareket olmuyor.Bunun nedensi nedir.Acaba server ayarlarından olabilir mi?Eğer server ayarlarından ise ne yapmam ve hangi özelliklerde bir sunucu kullanmam gerekiyor?
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!