|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
veritabanından css'e veri aktarmak
Arkadaşlar şimdi benim elimde bir CSS dosyası var style.CSS burdan örneğin body background-color ı ayarlıyorum body {background-color:#000000; } gibi ama benim asıl yapmak istediğim bu renk kodunu veritabanından almak. denedim ama sanırım CSS dosyası içinde ASP kodları çalışmıyor bunu nasıl yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: veritabanından css'e veri aktarmak
CSS dosyası web server'ın değil web browser'ın yorumladığı bir tanımlama dosyasıdır. haliyle yapmaya çalıştığının mantığı CSS için ters. bunun yerine ilgili renk kodlarını PHP/ASP veya js ile değiştirmeni öneririm.
ayrıca CSS üzerinde değişiklik yapman, o değişikliğin ekrana gelmesini sağlamaz. onun yerine js üzerinden erişeceğin DOM ile değerleri canlı değiştirebilirsin. ama bunda da PHP/ASP kullanman mümkün değil, zira client tarafında olması gereken bir işlemden bahsediyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
erdiğin bilgi için sağol cgencer. benim aklıma bişey daha geldi mesela style bilgilerini style.ASP isimli bir dosyada
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Alıntı:
etkilermi ==> etkiler mi yavaşlatırmı ==> yavaşlatır mı
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
istediğiniz, aşağıdaki gibi birşey mi?
bir.HTML Kod:
<HTML> <head> <link rel="stylesheet" type="text/CSS" href="style.ASP?csstype=siyah" /> </head> <body></body> </HTML> Kod:
<%
select case request.querystring("csstype")
case "siyah"
response.write "body {background-color:#000000;}"
case "kirmizi"
response.write "body {background-color:#ff0000;}"
case "mavi"
response.write "body {background-color:#0000ff;}"
case else
response.write "body {background-color:#f7f7f7;}"
end select
%>
@Dhilgul, insanlar sizden çekiniyor artık. "aman, @Dhilgul yazım denetimi yapacak" diye kontrol ediyor.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
yapabilirsin tabii ki bende PHP ile önereceğim bu işle mi PHP ile inereceğim arkadaşım yukarıda ASP ile olan versiyonunu güzel anlatmış.Aynı mantık fakat dosya uzantısı PHP olduğu için stil dosyasını integre ederken atıyorum stil.PHP diye linkini belirtmen gerekecek bu şekilde güvenlik kodunun oluşturulması ve bunun PHP yardımı ile imaj olarak eklenmesini yapmıştım.Eğer biraz beklersen ve o zamana kadar çözümü bulamazsan ben yardımcı olmaya çalışacağım iyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Arkadaşım fikir versin diye bir deneme yaptım başarılı gibi.sorun yok.Bunu bu şekilde yapıp 1 den fazla stil oluşturup farklı farklı kullanabilirsin.
2.Yöntem aynı Haber yönetim scriptlerinde izlediğimiz yol gibi bileşenlerin alt alta kaydedilmesi.O da iyi bir çözüm fakat ben bu yolla yapmadım.Veritabanından alana göre çekiyor.Fikir vermesi açısından yaptım sadece uarım yardımcı olabilirim SQL sorgusu içindedir. Sadece SQL bağlantıdı için kullanıcı adı ve şifreleri değiştirmen yeterli olacaktır.İyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!