|
|
#1 (permalink) |
|
Tema Yönetimi
Arkadaşlar, sitelerimde tema kullanmak istiyorum. Mesela dönemsel olarak bazı temaları aktif hale getirip (örneğin yeni yıl teması) sitede yenilik hissi uyandırmak istiyorum. Mesela ek$i sozluk bunu reklam için kullanıyor. reklam aldığı firmalar için özel temalar oluşturuyor. Ben şunu merak ediyorum. Mesela istiyorum ki, admin panelinden "Temalarım" bölümüne birkaç yeni tema yükleyebileyim, ve canım istedikçe sitemin temasını değiştireyim. Bunun için hazırlamam gereken şey image klasörü ve style.CSS dosyasının olduğu bir theme klasörü mü, yoksa başka durumlar mı söz konusu? Örneğin PHPBB de themeadi.cfg şeklinde dosyalar var. Bu ne oluyor tam olarak. Meramımı tam anlatamadım belki, ama biri şu tema olayını toptan bir anlatabilirse sevineceğim. Not: Benim olayım tema tasarımı değil, sadece admin panelden tema yükleyebilmek, yüklü temalardan seçim yaptırabilmek..
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: Tema Yönetimi
Eğer siten tamamen CSS tabanlı ise (yani sayfa kodlarında hiç bir renk ya da resim belirtmediysen ve tüm renk arka planlar CSS dosyasında tanımlıysa) sitenin temasını değiştirmek için tek yapman gereken CSS dosyasını değiştirmek. Bir yönetici bölümüne bile ihtiyacın yok aslında. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
| Yazım Kuralları | İmla Kuralları | Türk Dil Kurumu | Dahi anlamındaki "de" ayrı yazılır. | Mesaj Dhilgul tarafından 30.12.2006 (14:51) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
@Dhilgul;
Ben de öyle düşünmüştüm. Ama PhpBB'nin *.cfg (muhtemelen configure manasında..) dosylarını görünce daha teknik bir durumun söz konusu olduğunu düşündüm.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Güzel oldu bu..
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
CSS yöetimi konusunda bir arkadaşımıza yardımcı olmaya çalıştım emek verilirse o tipte birşeyler yapılabilir ben sadece 2 alan ile yaptım daha fazla alan eklenerek yapılabilir ayrıca altalta stil kayıtları eklenerek bu değerlerden hangisinin kullanılacağı kullanıcıya sorulabilir.Tabii dediğim gibi emek isteyen bir iş...
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!