Zoque.Forum
»
değişken isimli div
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
değişken isimli div
yapmak istediğimi özetleyeyim:
değişken isimli bir div ve bu div içinde değişken isimli olmayan başka divler var. değişken isimli div'in ismi mesela X iken, içindeki div'lerin normal şekilde işlemesini ama ismi mesela Y iken, içindeki div'lerin sanki hiç yoklarmış gibi olmasını istiyorum. bunu nasıl yaparım, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | ||||
|
Yer: istanbul
|
Re: değişken isimli div
CSS-Style tanımlarını ardışık yaparak halledebilirsin. Yani;
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
öncelikle teşekkürler s3prin, verdiğin fikirden yola çıkarak sorunumu hallettim
![]() ancak aslında benim hatam, ilk mesajda sorumu biraz eksik sormuşum. "değişken div adı Y olunca hakimiyetindeki tüm divler yokmuşlar gibi olsunlar" demek yerine "...Y olunca hakimiyetindeki div'lerden benim belirlediklerim yokmuşlar gibi olsunlar" demeliydim. çünkü olması gereken div'ler de vardı. ben şöyle yaptım: divY altındaki tüm div'leri senin dediğin mantıkla display: none; yaptım ancak kaybolmaması gereken matruşka gibi içiçe div'lerden en küçüğünü span'a dönüştürdüm. böylece üstündeki tüm div'ler yok oldu (benim istediğim buydu) ve en alttaki küçük span sabit kaldı (ve son halka!) şimdi bunları tek tek anlatmamın sebebi, o div'i span'a dönüştürmemin ne gibi sakıncaları olabileceği? aslında biri span ile div arasındaki farkı özetlese ne iyi olurdu. bu konuda çok yüzeysel bilgim var; mesela div büyük yerler için, span ise küçük yerler için kullanılır gibi ama bunu görecelilikten çıkaran nedir? tekrar teşekkürler s3prin ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Vallahi span'ın nerelerde kullanıldığını halen anlayabilmiş değilim, bilen arkadaşlar yazar ama şahsen mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.
En dipteki div'in gözükmesi mantığını ise span'a çevirmeden yapmak istersen, sadece en dipteki div'e bir class vererek (diğer ana div'lerdekilerde de olacağı için id vermek olmuyor) yapabilirsin. Class'ı "dipp" olsun mesela; Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
div ile site yapmayı ben deneye yanıla öğrendiğim için teknik anlatımlar yapamıyıcam malesef.Ama div ve span farklılığını bu linkden çıkarabilirsiniz.Böylelikle display:block ve display:inline farkınıda anlayabilirsiniz.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!