Zoque.Forum
»
birinci select kutusundan seçilen değere göre ikincinin değişmesi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: birinci select kutusundan seçilen değere göre ikincinin değişmesi
o zaman ben şöyle sorayım;
onchange="location.href='?kat='+this.options[selectedIndex].value;" bu kulanımla seçilen değeri post metoduyla sayfaya göndermem mümkünmü? |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Benim bir kayıt formum var buraya kayıt yapılırken sırasıyla Ad Soyad Okul Bölüm alanları var Okul ve Bölüm alanı selectbox okulu seçince bölümlerde o okula göre listeleniyor ama ad ve soyad kısmına ne yazılırsa yazılsın herhangi bir okul seçince sayfa yenilendiği için siliniyor ve tekrar yazmak gerekiyor işte ben bunların silinmemesini istiyorum.Sanırım javascriptle istediğim şey olur ama bende hiç JavaScript bilmiyorum incelediğim örnekleride veritabanıyla nasıl birleştireceğimi bulamıyorum
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
benim bildiğim kadarıyla JavaScript ile olmaz ama şuınu yapabilirsin ajax kullanmadan şimdi selectbox ile değerler değişiyor ya url ye takıp işlem yaptırıyorsun işte urlye ismi takabilrsin yada o bir geçici submit işlemi yapar o sumbit işlemi ile ad soy adı değişkenlere koyarsın ve çekersin yani iki metodu da kullanabilirsin...
|
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
Bir ara banada öyle birşey lazım olmuştu gerçi benimkisi hata kontrolü yaparken eğer formda eksik bilgi varsa ziyaretçinin geri dönüp düzeltmesi icab ediodu fakat sitede ddos koruması yaptığım için sayfaların cachede tutulmasına izin vermiyordum malum ki geri dönünce ne girlen bilgi ne birşey kalıyordu bende bununla ilgili bir araştırma yaparken şöyle birşey bulmuştum kendime göre değişik bir çözüm buldum bunu kullanmadım ama senin işine yarayabilir belki.
http://dynamicdrive.com/dynamicindex16/formremember.htm |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Ozaman sana önerim şunu yap onclick olayında farklı bir yere gönder verileri hatta SQL sorgusunuda orada yaptır ad soy adı bir değişkene kaydet sonra o değişkenden çek www.w3schools.com da çok fazla örnek var JavaScript hakkında yararlanabilirsin benceabi en olmadı onclick olayında ad ve soy adı Session a yazdır oradan çek keşke yardımcı olabilsem...
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Zaten fazlasıyla yardımcı oldun tekrar tekrar teşekkür ederim. Artık hiç olmazsa değerleri querystringe aktarıp öyle yapacağım.Son birşey daha soracağım onchange="location.href='?okul='+this.options[selectedIndex].value;" bu kullanımda ad ve soyad değerlerinide işin içine katmak istersem mesela ismi ad olan textfielddan ad, soyad olandan soyad verisini almak istersem kullanımı nasıl olmalı?yani querystringin ?okul=3&ad=deneme&soyad=deneme2 şeklinde olmasını istiyorum
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| degismesi , ikincinin , gore , degere , secilen , kutusundan , select , birinci |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!