Zoque.Forum
»
birinci select kutusundan seçilen değere göre ikincinin değişmesi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
birinci select kutusundan seçilen değere göre ikincinin değişmesi
Arkadaşlar benim bir formumda iki tane select kutusu var.Veritabanımdada iki tane tablo var birisi kategoriler biriside yazılar.Kategorilerin içinde iki süton var Id,isim yazıların içindede üç sütun var Id, kat_id ve baslik
şimdi ben birinci selectboxa kategorileri veritabanından alıp listeletiyorum bir problem yok ama ben seçtiği kategoriye göre yazıların değişmesini istiyorum. Yani seçtiği kategorinin Id'si 5 ise yazilardan kat_id'si 5 olanları listeliycek ikinci selectboxta.bunu nasıl yapabilirim?Umarım anlatabilmişimdir teşekkürler şimdiden. Kodlarıda yazıyım: Kod:
<%Set rsKategoriler=baglanti.execute("select*from kategoriler order by isim asc;")%>
<select name="kategori">
<option>Bir kategori seçiniz</option>
<%Do Until rsKategoriler.EOF%>
<option value="<%=rsKategoriler("Id")%>"><%=rsKategoriler("isim")%></option>
<%rsKategoriler.movenext
Loop%>
</select>
'İkinci selectboxta buraya gelecek
<select name="yazi">
<option>Bir yazı seçiniz</option>
</select>
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Re: birinci select kutusundan seçilen değere göre ikincinin değişmesi
Teşekkür ederim tesera ama bunu veritabanına nasıl bağlayacağım?JavaScript hiç bilmiyorum ben
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
bu benim ilk PHP öğrenirken yaptığım uygulamalardan biri içinde hatalar var ise affola
ama baktım çalışıyor sorunu yok.Bir incele eğer problem çıkarsa yardımcı olmaya çalışırım.PHP ye yabancı isen kodların ne işler yaptıklarını sana açıklarım özel olarak ama gerek kalacağını sanmam çünkü pek PHP yok olayın içinde iyi çalışmalar.... |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Mustafa onchange="location.href='?kat='+this.options[selectedIndex].value;" kodunu <select> taginin içine yazdım bi kategori seçince sayfa deneme.ASP?kat=5 gibi bişey oluyo bende burdaki querystring verisini kullanark yeni bi recordsetle tablodan yazıları seçtiriyiorum ama sayfa tekrar yenilendiğinde kategorilerden hiçbiri seçilmemiş oluyor ama yazılar listelenebiliyo querystringde aldığım veriyle.Peki seçilen kategorinin yeni sayyfadada seçili gelmesini asıl sağlayacağım?
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
![]() bunu soracağını tahmin etmiştim çünkü bende aynı yerde takılmıştım.Bak onu da şöyle yaptım daha sonra ama farklı bir örnekte yapmıştım doğum tarihi uygulaması içindi.Neyse konuya gireyim:option un birtane nesnesi var buda selected nesnesidir.Şimdi nasıl yapacaksın benim gönderdiğim model için konuşuyorum.PHP de $_GET ile istediğimiz parametrenin değerini çekebiliriz.ASP de bu komut nedir bilmiyorum.şu şekilde <? $marka_id=$_GET['m_id'];?> gibi Marka nın id değerini çekeceksin eğer boş ise marka seçin kısmı gelecek.Daha sonra while çoğalttığn <option ....>Renault</option> satırını bir if ekleyeceksin <option... <? if($marka_id==$m_id){echo"selected='selected'"}?>R enault</option> gibi biraz karışık oldu yapamazsan MSN adresimi özelden istersin oradan hallederis şu anda fazla vaktim olmadığı için detaylı yazamıyorum iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
bu sorunu dediğine benzer bi şekilde hallettim ama şimdide başka bir sorunum var
benim bu kategori ve yazı bölümünden önce başka değerlerde girilien form elemanlarım var selectboxa onchange değerini verince sayfayı yeniliyo öyle oluncada önceki textfieldlara girdiğim değerlerde siliniyor onlarında silinmemesi için ne yapmam lazım? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| degismesi , ikincinin , gore , degere , secilen , kutusundan , select , birinci |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!