|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
Re: ses kayıt problemi...
kullandığın ekipman hakkında bilgi verirsen daha faydalı cevaplar alırsın.
Onboard bir ses kartı ve yaka mikrofonu diye tabir edilen mikrofondan kulanıyorsan, denetim massanıdaki mikrofon ayarlarına iyice bak derim. bazan ses kayıt sekmesinde volummetre düşük seviyeyi göseteribilir. onu yükseltirsin olur biter. İkinci ihtimal, elindeki mikrofonun kalitesi yetersiz olabilir. başka mikrofonlar dene. kullanacağın mikrofonın ucuna ince sünger ya da (pratik olarak) tek kat peçete koyarsan vızıltıları azaltırsın. Eğer onboard ses kartı kullanıyorsan bil ki her zaman uğultu ve vızıltı gelir. Zira işlem esnasında onboard ses kartları(genellikle) işlem sesi verirler ![]() Genel olarak yak mikrofonları directional ya da omni olmadğı için evrensel ses alırlar yani duyabildiği her frekansı alır. bu yüzden ses yalıtımı olmayan bir odada yaptığın kayıt evin önünden geçen bi arabanın gürültüsüyle şenlenebilir
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Mesaj için teşekkür ederim . aslında Elimizde çok detaylı ekipman yok.
Normal Bir Mic. Normal bir kullaklık Ve Pc olarakta p4 makina onboard ses kartı var üzerinde. Fakat pc değiştirince sorun düzeldi daha fazla ses almaya başladık. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
aynı zamanda kullandığın ses kayıt yazılımında mutlaka mic bölümünde "Gain" diye bir sekme vardır. istersen orayı da yükseltebilirsin. Daha uzaktaki sesleri alabilmek için mikrofonun hassasiyetini artırır. ama uzak gürültüleri de alırsın.
Kaydı gece yapmanı tavsiye ederim. Kütüphane gibi biyerde yaparsan(keza ben evin dört duvarı kitap dolu odasında yapıyorum ve harika netice veriyor) hem ses yalıtımın artar. hemi de sesin dağılımını artırırsın. Ama aynı zamanda bu sesin çok daha fazla soğurulmasına da neden olabilir. Bu yapacağın kayda göre avantaj ve desavantaj teşkil edebilir. Mesela fonetik ve çıplak insan sesi kaydedeceksen sorun yaşamayacağını düşünüyorum, ama enstrümanda diğer şartlara göre değişkenlik gösterebilir.. Deneme yanılma yani...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Teşekkür ederim. Bunu bende kendi evimde deneyim bakalım ne olucak. aslında sesi biraz daha düzelettim. ses kartı ile ilgili olduğunu sanıyorum. Ve diğer arkadaşlarımında dediği gibi sünger olayınıda yaptım. şu an sorun yok gibi teşekkürler
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!