|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arama sonucu bulunan kelimeye stil verme
anahtar kelime olarak yazılan kelimenin, bulunan sayfada arkaplan rengini değiştirmek, kalın yapmak gibi stillere sahip olmasını istiyorum. anahtar kelimeyi içeren sayfaları buluyorum. fakat o sayfalara tıklandığı zaman sayfa içindeki anahtar sözcüklerin nasıl taranarak ayırt edileceği konusunda yardıma ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Re: arama sonucu bulunan kelimeye stil verme
Hangi dilde yardım istediğini yazman daha açıklayıcı olurdu
![]() ASP ile yardımcı olursam, Ben şu şekilde bir yöntem kullanıyorum. 1) Ziyaretçi arayacağı kelimeyi giriyor.. Örneğin: default.ASP 'de araycağı kelimeyi giriyor, sayfa arama.ASP ye yönleniyor. Arama.ASP 'de gelenveriyi SQL süzgecinden geçirip, bulunan dosyaları listeletiyorsun. Bu listelettiğin kayıtları okumak için, birer link verdiğini düşünelim. linklerin şu şekilde olabilir, konu.ASP?id=<%=id%>&aranan=<%=gelenveri%> diye ekliyorsun. 2) konu.ASP 'de id ve aranan değişkenlerini request methodu ile alıyorsun, sonrada forum gibi düşünürsen, <% 'baglanma dosyaları gelenveri = Request.QueryString("aranan") id = Request.QueryString("id") Sub Susle(Yazi) Yazi=Replace(Yazi,""& gelenveri &"","<font color=red>"& gelenveri &"</font>",1,-1,1) Numara = 1 Uzunluk = len(Yazi) Sonuc = Sonuc & mid(Yazi,Numara) Response.Write Sonuc End Sub %> Listelenen ve tekrarlanacak verilerde, Yazi tablondaki hücre. <%Susle(RecordSet("yazi"))%> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
çok haklısın kardeşim yaa. herkez benim PHP kullandığımı biliyordur diye düşündüm herhalde
2. maddeye gelene kadar bende aynen senin yaptığın gibi anahtar kelimeyi eşleştirip, linkini de id'leri ve anahtar sözcüklerini taşıyarak veriyorum. ama request metodu derken neyi kastettiğini anlamadım ASP ile ilgili bi kod sanırım. yazi değişkeni içinde aratıyorsun sanırım. benim sayfadaki bütün textleri yazi değişkenine aktarmam nasil olacak peki? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Request methodu derken,
id değerini adresteki değerden gönderiyorsan id = request.querystring("id") aranan değişkenini formdan alıyorsan, aranan = request.form("aranan") sayfadaki bütün yazıları yazı değişkenine yazımın en sonundaki <%Susle(RecordSet("yazi"))%> , <%Susle(RecordSet("baslik"))%> gibi. ama phpde yardım edemiyorum
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
PHP için Search Engine Highlighting var, arama motorlarından gelen kelimeleri highlight yapıyor. Şöyle de bir sürü kaynak çıkıyor.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!