|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
counter sorunu
arkadaşalar şöyle bir durum var . Sitemde okunan konuların hit alması için aşağıdaki sorguyu sayfa açıldığında çalıştırıyorum .fakat sayfa her yenilendiginde counter 1 artıyor .bunun önüne nasıl geçebilirim mysql_query("UPDATE ekonular SET counter=counter+1 WHERE konu_id='$_GET[konu_id]'"); konunun ıd sını sesseıona kayıt edıp bır kısının yalnızca 1 defa counterı artırmasını nasıl saglarım tabıkı dıger konulara tıklayınca onların counterlerıde 1 artmalı ben boyle denedim olmadı .. if (session_is_registered($konu_id)) { echo ""; } else { mysql_query("UPDATE ekonular SET counter=counter+1 WHERE konu_id='$_GET[konu_id]'"); } session_register($konu_id); |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: counter sorunu
Eğer dediğiniz gibi yaparsanız a konusundan b konusuna geçince oturum "b" olacak ve b den yeniden a ya dönüldüğünde oturum "b" olduğu için a yeniden artmış olacak. o yüzden bu bir çözüm olmuyor.
bunun yerine hangi ip'nin hangi konuları okuduğunu bir tabloya yazarsanız ve sayfa açılınca bir kontrol yaparsanız sorunu çözmenin dışında daha gerçek verilere (gerçekten kaç kişinin okuduğuna dair daha yüksek gerçeklik sunar bu sistem) ulaşabilirsiniz. tablo yapımızın: ip konu_id şeklinde olduğunu düşünelim. sayfa açılınca "veritabanından bu ip ve bu konuya dair kayıt adetini seç" sorgusundan dönen sonuç 0 ise "INSERT INTO" sorgusunu çalıştırıp ardından "UPDATE" sorgusu ile hiti bir arttırmalısınız. Eğer ki 0 dan farklıysa (ki 1 olmak zorunda) herhangi bir işlem yapmaya gerek olmayacaktır (çünkü ip zaten okunduyu bir arttırmıştır)
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!