|
|
#1 (permalink) |
|
Sitedeki tüm linkler ayrı bir tabda, sekmede açılsın
blog siteleri gibi bir sürü link verdiğiniz sitelerde, gözünüzden kaçırdığınızda olan bir şey var. Ziyaretçi linke tıklıyor, sizin siteniz geride kalıyor gittiği sitede kaybolup gidiyor. Öteki türlü her tıklama ile yeni pencere açılınca etraf pencere kalabalığından geçilmiyor. Bu çok eski basit soruyu şöyle yeniden sorabilir miyim? Sitemde eskiden beri girdiğim tüm site linklerinin ister IE ister Firefox olsun, yeni tabda / yeni sekmede görüntülenmesini sağlamanın tüm site için tek adımda bir script ya da yöntemi var mıdır?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Sitedeki tüm linkler ayrı bir tabda, sekmede açılsın
Yeni sekmede görüntüleme seçeneği yok. Zira "a" etiketinin "target" özelliğinde bulunan seçenekler
Fakat, target=_blank yaparsanız (yeni pencerede açmak içindir) çoğu kullanıcı "yeni pencereleri sekme olarak aç" özelliğini kullandığı için bir çözüm olabilir. Tüm bağlantıları "_blank" şeklinde açmak için: Kod:
<head> <base target="_blank"> </head>
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Küçük bir JavaScript betiği ile yapıyordum ben. Buradan ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
target blank yaparsan benim browserların hepsi yeni sekmede aça ayarlı. ama bence yapma ![]() siteden gitsinler , geri geleceklerdir. gelemezlerse zaten sen de onları isteme
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
(tum linkleri yeni pencerede acilir yapmak icin) Kod:
for(x in document.getElementsByTagName('a'))
if(x!='length' && x!='item' && x!='namedItem')
eval('document.getElementsByTagName("a")[x].onclick = function(){ return !window.open("'+document.getElementsByTagName("a")[x].href+'") }');
Kod:
eval('document.getElementsByTagName("a")[x].onclick = function(){ if("'+document.getElementsByTagName("a")[x].getAttribute('rel')+'"=="external") return !window.open("'+document.getElementsByTagName("a")[x].href+'") }');
Kod:
window.onload = function(){
eval('document.getElementsByTagName("a")[x].onclick = function(){ if("'+document.getElementsByTagName("a")[x].getAttribute('rel')+'"=="external") return !window.open("'+document.getElementsByTagName("a")[x].href+'") }');}
Mesaj ba kubah tarafından 26.01.2007 (15:33) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Cevaplar çok güzel. Ama anladığım default olarak browserlar dış linkleri yeni tabda açar şekilde gelmeliler. W3'de böyle dedikten sonra işler kötü. Evet seven sever artık. Ama ben yine de _blank 'a ayarlıyorum.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
W3.org diyor ki
...target hiçbir strict te hiçbir zaman zaten dahil edilememişti. Diğer 2 versiyon , transitional ve frameset yenilenmiyor, çünkü yenilenecek bir şey yok. target kullanmak istiyorsanız XHTML 1.0 transitional yapın sitelerinizi. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Bunu anladık da @ba kubah nedenini, dahil edilmemesini sorgulamış. Benim gibi.. Böyle bir teknik engel mi var? Felsefesi nedir, onu anlamaya çalışıyoruz.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!