Zoque.Forum
»
wireless ADSL güvenligi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
wireless ADSL güvenligi
Merhaba,
Limitli ADSL kullanıyorum. Yanlız son iki aydır faturalarım tahminimden çok fazla geliyor. Wireless modem kullanıyorum. 1) Şu ana kadar başka biri girmişmi benim bağlantımdan diye merak ediyorum, bunu nasıl öğrenebilirim? 2) Xyzel modem kullanıyorum. Başkalarının girmesini önlemek için nasıl şifre koyabilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: wireless ADSL güvenligi
Birbuçuk yıldır limitli ADSL abonesiyim, son 2 ay ve sanırım bu ayda, kotayı aşıyorum. İnternet alışkanlıklarım son 2 aydır pek değişmedi, ancak durup dururken neden bunlar gelişiyor anlamadım. Modemimin wireless özelliğinin kapalı olmasına karşın internete girmediğim zamanlarda modemi kapatmaya başladım ve gözle görülür bir fark oldu. Sanırım Telekom yine bizi kazıklıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Manisa
|
benimde son 2 aydır limiti aşıyorum. Bende wireless kullanıyorum ama bunun güvenlikten kaynaklanmadığını düşünüyorum. Bunun sebebininde youtube dan bana göre normal ama limitime (3Gb) göre az olduğunun farkına vardım bu ay girmemeye çalıştım bakalım ne gelecek...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
TT de adslkota.ttnet.net.tr adresinde diyor ki;
NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission) hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır. Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır. İyi de niye son iki ay? Bir kazık var bunun arkasında ama hayırlısı..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ya arkadaslar sordumki modem'e nasıl şifre konur başkası bağlanmasın diye??
![]() kimse bi cevap yazmadı buna.. bilen yokmu?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Muhtemelen guvenlik sorunu ADSL modemin kendisinde degil de bilgisayarin kendisinde olabilir, antivirus, adware, spyware bilimum yazilimlar yardimci olabilir.
Ek : Yazarken wireless kismini gormemisim. Wireless icin eger modem destekliyorsa WPA desteklemiyorsa da destekleyen en yuksek seklide WEP kullanmani tavsiye ederim. Bir de gene destekliyorsa Mac filtresi ekle ve SSID broadcasting i kapatmani tavsiye ederim.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
modeme şifre koymak oldukça basit ;
modemin içine girdikten sonra wireless sekmesi altında security seçeneği olması gerekiyor. enable wireless lan ın altında web encrypion var onu 64 bit yapıp key 1 alanına 5 karakterli bir şifre yazacaksınız -tabi yanlış hatırlamıyorsam.- şifre yazarken kullanmamanız gereken karakterler de vardı. mesela ben zyxel kullanırken şifremi system yapmıştım. ama sanırım bu link size daha yararlı olacaktır: ftp://ftp.zyxel.com.tr/TEKNIK_BULTEN.../ADSL_Urunler/ Mesaj nurkan tarafından 28.01.2007 (11:16) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!