Zoque.Forum
»
Deviantart benzeri bir site yaptırmak istiyorum
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Deviantart benzeri bir site yaptırmak istiyorum
Bu başlığı nerede açacağıma emin olamadım.
Sanırım bu bölüm uygun. www.deviantart.com sitesi benzeri bir site yaptırmak istiyorum. Eksi ve artılarıyla en yakın örneği bu site. Bunun için; bilgi, zaman, maliyet konusunda bir malumatım yok. Tasarım ve proje olarak hazır. Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimden emin değilim. Bir şirkete mi yaptırmalıyım? Kendi şirketimde eleman çalıştırarak mı yaptırmalıyım? freelance (bana bu uygun görünüyor) çalışan biriyle mi anlaşmalıyım? Eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapabilirim diyen çıkar mı burdan? Maliyeti nerelerde olur? (Bu piyasayı bilmiyorum.) vs. vs. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Re: Deviantart benzeri bir site yaptırmak istiyorum
Herşeyden önce gereksinimleriyle de tasarımıyla da içeriğiyle de maddi ve manevi maliyetinin çok olacağı kanısındayım, ki şahsi kanaatimce freelance olarak çalışan arkadaşlarımız bir yana bir ajansın veya şirketin bile bu tür büyük bir işin altına elini sokması kolay birşey olarak görülmüyor...
Deviantart ı sadece sistemi ve altyapısıyla ele alacak olursak bile zaman içindeki gelişimini de göz önünde bulundurarak herşeyden önce o hale getirilebilecek bir projenin ciddi anlamda büyük bir ekip ve çok yoğun uğraş gerektireceğini söylemek te sanırım yanlış olmaz... O yüzden bence eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapabilirim demek bir yana, yapmayı denerim diyebilecek insan bile çok az sayıda... ki yine şahsi düşüncem ve tecrübelerim doğrultusunda ben yapabilecek kapasitem olsa kendim için yapardım diyenlerdenim.. sanırım bunu da eklemekte yarar var.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Deviantart ya da benzeri siteler zaten gözönünde.
Yapabilirim diyen, yapmaya kalkışan birsürü kişi/kurum vardır, olacaktır da. Benimki zaten bir soru, yani kafamdaki soru işaretine çözüm düşünüyorum. Gelecek cevaplar bu konudaki düşüncelerimi netleştirmeye faydalı olur umarım. İlginiz için çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
http://www.ituvitrin.com
deviantart'ı "andırıyor" an azından. site tamamen Joomla ile yapıldı. Bu gibi birşey işini görecekse, Joomla kullanmanı tavsiye edebilirim.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Nackenheim
|
benzer tecrübelerde bulunanları görmüştüm. kurumsal şirketler maliyet açısından oldukça farklı bir çizgide ama kontrol-izleme anlamında daha rahat olunabiliyor. free-lance, kiminle çalışıldığına bağlı. çok başarılı bir ekip kurulabilir ancak efor da gerektirir.
Önemle düşünülmesi gereken konulardan birisi site ayağa kalktıktan sonraki gelişmeler, güncellemeler, sorunlar ...v.s. insanı yıpratmamalı. O nedenle free-lance ekiple uzun süreli kontrat gerekli bir hadise. aksi taktirde sitenin bakımı çok daha pahalıya maloluyor. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
umalım da genel izlenimim bu projeye yansımasın, aylar seneler olmasın, fikir de heba olmasın... beleş sirke baldan tatlıdır tabii, ama sirkenin küpe zarar verebileceğini, ucuz etin de yahnisinin pek bir yavan olduğunu unutmayın sadece; projenizi canlandırmada ısrarcı olun. bize sağlık olsun ve size başarılar dilemek düşer sadece.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Merhaba
Öncelikle geciken cevap için kusura bakmayın. Muhammet bey Ağustos ayından itibaren vatani görevini yapmakta. Döndükten sonra kaldığı yerden devam edecektir sanırım |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!