Zoque.Forum
»
AJAXRequest Javascript Sınıfı
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
AJAXRequest Javascript Sınıfı
Arkadaşlar merhaba,
ajax ile yoğun olarak uğraştığımdan requestleri kolaylaştıracak bir JavaScript sınıfı geliştirdim. Hızlıca geliştirdiğim bu sınıf sayesinde çok kolay ajax sorguları çalıştırabiliyorum. Benim için en faydalı yanı parametrelerin hashtable-vari- tutulması ve event handler fonksiyonlarına nesneyi parametre olarak ataması. Böylece, örneğin bir sorgunun sonucunda, başka bir ajax request yapacaksınız ama bir önceki sorgudaki bi parametreye ihtiyacınız var. İşte ona erişebiliyorsunuz. Herneyse, ekte dosyayı bulabilirsiniz. Aşağıdada kullanımına bir örnek var. Kod:
//nesnemizi oluşturalım
var req = new AJAXRequest();
//url özelliğini böyle verebileceğimiz gibi, nesneyi oluştururken parametre olarakta girebilirdik. (a = new AjaxRequest("somefile.PHP") gibi..)
req.url = "ajaxoperations.ASP";
//ASP dosyamıza get yada post olarak gitmesini istediğimiz parametreleri belirliyoruz..
req.parameters.Add("a","aValue");
req.parameters.Add("b","bValue");
//bir parametreye erismek icin, req.parameters.Get(parameterName) fonksiyonunu kullanabiliriz.
req.method = "POST"; //belirlemek zorunda degilsiniz, belirlenmezse varsayılan değeri POST olacaktır.
//olay yakalayıcılar..
req.RequestCompleteEventHandler = requestCompleteFunction;
req.RequestFailedEventHandler = requestFailedFunction;
//ve gönderelim...
req.sendRequest();
Kod:
function requestCompleteFunction(evtArgs)
{
alert(evtArgs.parameters.Get("a")); //aValue
//request nesnesine erişmek için;
var e = evtArgs.requestObj
alert(e.responseXML.documentElement.nodeName);
//aynı şekilde responseText özelliğine de erişebilirsiniz.
}
![]() Umarım iş görür. Kolay gelsin.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!