Zoque.Forum
»
Ajax - Include (Sayfa açıldığında sayfa çağırmak)
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Ajax - Include (Sayfa açıldığında sayfa çağırmak)
İstediğim şey tam olarak şu ;
Sayfa açıldığında icerik id'li div veya tablomda yenibir sayfa açılsın istiyorum. İnternette bir örnek buldum ama başaramadım acaba sorun tam olarak nerde olabilir, Yardımcı olursanız sevinirim. PHP Code:
Aşağıda Kullandığım HTML kodlarını veriyorum acaba sizde aynı hatayı alıyormusunuz ? PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Ajax - Include (Sayfa açıldığında sayfa çağırmak)
Sorunumu aşağıdaki kodları kullanarak çözdüm, şuanki tek sorun belirli bir zamanda güncelleme yapıyor sayfa kendisini, eğer bu kodu oradan çıkartabilirsem veya bir arkadaş onu oradan çıkartarak çalıştırabilirse kodları sadece body onload eklentisiyle sayfayı çağırabiliriz
![]() Belki birilerine lazım olur. PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Merhabalar,
Alıntı:
İyi çalışmalar.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
İndex sayfasına ,alt kategorilerde bulunan 1.PHP, 2.PHP , 3.PHP gibi sayfaları include etmek istiyorum. ajax ile body onload seçeneği ile bunu gerçekleştirebiliyorum. Bir div alanı na bu sayfaları şu kodlarla çağırıyorum.
Kod:
<script type="text/JavaScript"> var page = "tipster/tip_bekliyor.PHP"; // Çağırılacak sayfayı bu bölümde belirtiyoruz. function ajax(url,target) { // native XMLHttpRequest object document.getElementById(target).innerHTML = 'Yükleniyor...'; if (window.XMLHttpRequest) { req = new XMLHttpRequest(); req.onreadystatechange = function() {ajaxDone(target);}; req.open("GET", url, true); req.send(null); // IE/Windows ActiveX version } else if (window.ActiveXObject) { req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); if (req) { req.onreadystatechange = function() {ajaxDone(target);}; req.open("GET", url, true); req.send(); } } }function ajaxDone(target) { // only if req is "loaded" if (req.readyState == 4) { // only if "OK" if (req.status == 200 || req.status == 304) { results = req.responseText; document.getElementById(target).innerHTML = results; } else { document.getElementById(target).innerHTML="ajax error:\n" + req.statusText; } } } </script> Kod:
<body onLoad="ajax(page,'sag_blok');">
Kod:
var page = "tipster/tip_bekliyor.PHP"; // Çağırılacak sayfayı bu bölümde belirtiyoruz.
ile ayırarak belirtip yukarıdaki sayfalarla nasıl ilişkilendireceim yani body onload da 3-4 sayfa çağırılacak ama hangi sayfa hangi alan içerisinde görünecek bunu nasıl sağlayabilirim. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
page değişkenini tamımlamaya gerek yok. ajax fonksiyonuna direkt parametre olarak gönderebilirsiniz.
HTML Code:
<body onLoad="ajax('tipster/tip_bekliyor.PHP','sag_blok'); ajax('tipster/footer.PHP','footer'); ajax('tipster/header.PHP','header');">
|
Zoque'a hoşgeldiniz!