|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: 4A
|
Frameli sayfaya dışardan erişince
Uzun zaman önce buna benzer bir mesaj forumda var diye hatırlıyordum fakat aramalarım sonuçsuz kaldı. Sorunum şu; sitede erişim iframelere gönderme şeklinde sağlanıyor... Dışarıdan sayfalardan birine ulaşmak istendiğinde doğal olarak tüm site yerine sadece o sayfa görünüyor. İstiyorum ki ana sayfadan o frame'e gidilsin ve frame dışındaki kısımlarda gösterilsin. sorun 2 : iframelerde yatay scroll barlar ihtiyaç olmamasına rağmen, iframe içeriği iframe boyutundan küçük olmasına rağmen gösteriliyor. Benzer problemler yaşayan arkadaşların mesajlarını okudum fakat bendeki problemi göremedim. Yardımlarınız esirgemeyin ![]() sorun 1 için gerekli adresler; *Ana sayfa : www.ozbull.com/index2.html *Dışardan ulaşılan sayfa: http://www.ozbull.com/kl.html Bu adrese gelinince sitedeki menulerin vs. gösterilmesi nasıl sağlanabilir. Şimdiden teşekkür ederim herkese. *Anlatım bozuklukları için üzgünüm
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Frameli sayfaya dışardan erişince
Şimdi şöyle yardımcı olayım...
iframe boyutunu Width ve Height genişliğini %100 olarak ayarlarsan sorun olmaması lazım... iframe sayfaya direk erişimi önlemek istiyorsan session kontrolu yapabilirsin,erişim yapılmak istense dahi iframeyi açan ana sayfaya yönlendirir. Session kontrolünü de ASP & PHP v.s ile yapabilirsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
iframe'in yükseklik ve genişliğini %100 yapınca( Şu an 970'e 480) daha da küçülüyor
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() fakat scrollarla ilgili problemi cozemedim tüm sayfalarda olmuyor yatay scroll probleminin oldugu sayfalardan birini ve iframeli anasayfayı rara ekliyorum
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!