Zoque.Forum
»
Flash Haricinde Font Embed Yapmak
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Flash Haricinde Font Embed Yapmak
Flashta kullandığımız fontları embed yaparak istediğimiz fontu kullanabiliyoruz tasarımımızda.
Bunu HTML yapmanın bir yolu var mı? Dreamweaver'da bir site hazırlıyorum ve pixel font kullanıyorum. Fontlar sadece başlıklar olsa, gif ya da jpg olarak kullanırım, ama uzun yazıları da pixel font yapmak istiyorum ve dolayısıyla text olarak kalması gerekiyor. Bunu yapmak mümkün müdür? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Flash Haricinde Font Embed Yapmak
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Evet sfir deniyordu isminede sanırım. Bu şekilde yapabilirsin. Uygulaması bana zor geliyor ama istediğin çözümü sağlayabilir belki.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bahsettiğiniz türde Microsoft firmasının geliştirdiği çok eski bir teknoloji mevcut. Bu teknolojinin adı Weft. Microsoft'un ücretsiz olarak dağıttığı bir program yardımı ile TrueType fontlar eot uzantılı bir dosyaya çevriliyor. Dosyaların boyutlayı epey ufalıyor. Daha sonra CSS içerisinden çağrılarak dilenen yerde kullanılabiliyor. Fakat bunun en büyük dezavantajı, bu teknolojinin yalnızca internet Explorer da çalışması. Detaylı bilgi için http://www.microsoft.com/typography/...bedding/weft3/ adresini inceleyebilirsiniz ...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!