»
Adobe Flash CS3 vs. Action Script 3.0
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Adobe Flash CS3 vs. Action Script 3.0
Merhaba Action script öğrenmeye yeni başladım. İyi gidiyor sayılır ![]() flash 9.0 versiyonunda Action script 3.0 gördüm. AS 2.0 veya AS 3.0 olması ne derece önemlidir? AS 2.0 öğrendiğimde ya da 1.0 bilgileriyle verilmiş bir kodla AS 3.0 uyuşmaz mı? Ya da nedir bu durum tam olarak? Aynı kodun farklı şekilde yazılımları mıdır, ek özellikler midir vs. Bu konuda yönlendirmelerinize ihtiyacım var. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: Adobe Flash CS3 vs. Action Script 3.0
Alıntı:
Actionscript 3, her ne kadar mantık olarak Actionscript 2' nin üst versiyonu olsa da temelde pek çok şey değişti. Actionscript 3 ile herşeyden önce flash'ın _root tanımı (yani bir bakıma nesne modeli) değişmiş oluyor. Daha fazla bilgiyi Adobe'nin web sitesinde bulabilirsin.
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ben de bunu merak ediyordum. Sadece ek özellikler mi yoksa kodlama ya da işte dediğiniz gibi bir mantık değişikliği var mı diye. Şimdi ben Action script 2 öğrenmeye devam mı etmeliyim, 3'e mi başlamalıyım? Siz ne tavsiye edersiniz. Geçişte çok zorlanır mıyım acaba? |
||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
actionscript 3.0 ın programlama dillerinden c# ı temel aldğını duymuştum.Başlangıç ve Orta seviyede actionscript bilgisi olanlar için 2.0 dan 3.0 a geçişin pek zor olmayacağını düşünüyorum.Tabi benimkisi sadece tahmin.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
Yapıda ciddi değişiklikler va, şöyle örneklemek gerekirse; OOP Actionscript 2 dahi yazarken, ben genelde Timeline üzerinde keyframelerde nesnelerimi, değişkenlerimi oluşturur ve bütün actionscriptimi timeline üzerine yazardım. AS3 te ise, timeline üzerine hala kod yazabiliyor olmakla beraber, artık "movieclip" nesnelerinin kendi timelinelarında action yazamıyoruz. Bu kaldırılmış. Mantığı ise, artık sadece as3 kullanarak, elimizde flash dahi olmadan (bir adette derleyici (evet evet derleyici - compiler)) kullanarak ortaya SWF çıkarabilmemiz. AS3' ün "Event" mantığı, Nesne modeli,"Document" modeli, "package" desteği herşeyiyle tamamen AS2 den farklı. Bu farkı uzun süre AS2 ile çalıştıktan sonra çok bariz yaşadığımı söyleyebilirim. Aşina olduğumuz XML'e içerik yükleme "adımları" dahi artık daha farklı (daha güzel, daha anlamlı ve yetenekli tabiki) Benim tavsiyem, Yeni başlıyorsan AS3 ile başla. Zararını görmezsin.. Ha ama geriye uyumluluk dersen, kıyısından köşesinden AS2 de öğrenmeni tavsiye ederim. En azından AS3 ile yapabildiklerinin, AS2 karşıtını bilmelisin.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!