Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » PHP Anket/derecelendirme scripti

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.04.2007   #1 (permalink)
makgul

makgul's Avatar

Yer: Şanlıurfa
PHP Anket/derecelendirme scripti

Arkadaşlar

Yeni sitemizin tasarımını beğeniyormusunuz?

<*> idare eder
<**> orta
<***> iyi

şeklinde bi anket scripti lazım ?
elinde olan veya türkçe kaynak gösterebilecek birileri varmı acaba
makgul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.04.2007   #2 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul
Re: PHP Anket/derecelendirme scripti

tercih isimli bir Option button koyarsiniz, altina da submit. Option'da value'ler 1 2 3 olur. Submit ettiginiz zaman bunu asd.PHP dosyasina yollar.
Bu dosya $_POST['tercih'] ile yollanan degeri alsin.
SQL'de ister bireysel olarak kayit tutun ister genel... Eger bireysel olursa, yeni geleni yeni bir id ile tabloya yerlestirin. Yok sadece genel tutacagiz diyosaniz, tabloda kac kisinin oylamaya katildiginin kaydini tutmayi unutmayin.
-----------------------------
| katilan sayisi | toplam |
SQL sorgusuyla katilan sayisini alin, toplamla carpin. Daha sonra gelen degeri bu sayiya ekleyin. "katilan sayisi+1"'e bolun. sonucu update ile toplama aktarin; katilan sayisini 1 artirin.

Goruntulemek istediginizde de SQL'den katilimci sayisini alin, "Su kadar kisi ankete katilmistir, iyi diyenler _ kotu diyenler _ kararsiz kalanlar _ kisidir." seklinde mesaj dondurun...

NOT: toplu tuttugunuzda iyi diyenleri ayri, kotu diyenleri ayri, orta diyenleri ayri tutun demek istedim ama tekrar okuyunca hepsini ayni yerde tutun dedigimi anladim... aman dikkat.
bgul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.04.2007   #3 (permalink)
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

http://www.bildirgec.org/yazi/ajax-y...oylama-sistemi
Old 29.04.2007   #4 (permalink)
makgul

makgul's Avatar

Alıntı:
s5prin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
çok teşekkürler s5prin
aspirin gibi geldi ama kullanımında biraz zorlanacam gibi bunun hakkında tr kaynak varmı?
Old 08.05.2007   #5 (permalink)
makgul

makgul's Avatar

bildiğim yöntemlerle sayfaya incdule yaptım ama çalışmadı işin ilginç yanı sayfada hatada göstermemesi???
Old 08.05.2007   #6 (permalink)
alp3r

Yer: Istanbul

Alıntı:
bgul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
tercih isimli bir Option button koyarsiniz, altina da submit. Option'da value'ler 1 2 3 olur. Submit ettiginiz zaman bunu asd.PHP dosyasina yollar.
Bu dosya $_POST['tercih'] ile yollanan degeri alsin.
SQL'de ister bireysel olarak kayit tutun ister genel... Eger bireysel olursa, yeni geleni yeni bir id ile tabloya yerlestirin. Yok sadece genel tutacagiz diyosaniz, tabloda kac kisinin oylamaya katildiginin kaydini tutmayi unutmayin.
| katilan sayisi | toplam |
SQL sorgusuyla katilan sayisini alin, toplamla carpin. Daha sonra gelen degeri bu sayiya ekleyin. "katilan sayisi+1"'e bolun. sonucu update ile toplama aktarin; katilan sayisini 1 artirin.

Goruntulemek istediginizde de SQL'den katilimci sayisini alin, "Su kadar kisi ankete katilmistir, iyi diyenler _ kotu diyenler _ kararsiz kalanlar _ kisidir." seklinde mesaj dondurun...

NOT: toplu tuttugunuzda iyi diyenleri ayri, kotu diyenleri ayri, orta diyenleri ayri tutun demek istedim ama tekrar okuyunca hepsini ayni yerde tutun dedigimi anladim... aman dikkat.

Ancak bu kadar kısa ve öz anlatılabilirdi, elinize sağlık.
Yardım isteyen arkadaş adına ben teşekkür edeyim...
alp3r şu an çevrimdışı  
Old 08.05.2007   #7 (permalink)
makgul

makgul's Avatar

Alıntı:
alp3r tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ancak bu kadar kısa ve öz anlatılabilirdi, elinize sağlık.
Yardım isteyen arkadaş adına ben teşekkür edeyim...
katılıyorum ama burda bana bi gönderme varmış gibi bi durum oluşuyor fakat ben zaten mesajımda bu problemi nasıl çözerim diye sormadım? Aşağı yukarı nasıl bir mantığı var tahmin edebliyor fakat kodlarla boğuşmak istemiyordum. (zaten bi çok yerde karşılaştığımız bi scripti yapan veya bulan arkadaşlardan yardım istedim )
ilk mesajımdada bu doğrultuda bi soru oluşturmuşum sanırm
""
Arkadaşlar Yeni sitemizin tasarımını beğeniyormusunuz?

<*> idare eder
<**> orta
<***> iyi

şeklinde bi anket scripti lazım ?
elinde olan veya türkçe kaynak gösterebilecek birileri varmı acaba

"""

tabi emek verip cevap (ihtiyaca cevap verebilen veya vermeyen) yazan herkese sonsuz tşkler
Yanıt

Etiketler
scripti , anketderecelendirme , php

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:18.