Zoque.Forum
»
Google'da ülkeye göre arama...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Google'da ülkeye göre arama...
Google'da ülkeye göre arama yapma olayını neye göre yapıyor?
Türkiyeden ara diyince sadece türk sitelerinin içerisinde arama yapmasını neye göre belirliyor? Meta tagımı yoksa ip adresimi? Atıyorum Google.co.uk 'den sadece ingiliz siteleri içerisinde arama yap dendiğinde türkiyeden yapılan bir sitenin ingiliz siteleri arasında çıkması nasıl sağlanır? böyle birşey olabilirmi? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Google'da ülkeye göre arama...
genellikle kullanığınız Google datacenter'dan sitenin kaydını yaptırmışsanız belli aralıklarla bu ülke bazlı datacenter'lar kendi içlerinde bilgi senkronizasyonunu sağlar. haliyle bu senkron işlemi sonucunda tüm datacenter'lar aynı bilgiye sahip olur. ama sayfanızın Google.co.uk'de gözükmesi, o datacenter'da o ülkeye ait sayfaların öncelikli gösterilmesinden ve sayfanızın türkçe olmasından dolayı daha zor (=konumu daha aşağıda) olacaktır. Google ayarlarına girerek (Google toolbar kullanıyorsanız) hangi ülkeye yönelik veriyi görmek istediğinizi tanımlayabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Google'da ülkeye göre arama...
Sayfa içeriği tamamen ingilizce.
charset'i ingiliz siterinin kullandığı gibi yaparsam bir faydası olurmu acaba? charset=UTF-8 sanırım int. bir atama oluyor. Google ' un ingilteredeki datacenter ' larına kayıt yapabilmem için ne yapmalıyım Google toolbar kısmını tam anlayamadım nerden yapıyorum? Biraz daha açıklarsanız çok sevinirim... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!