|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Dinamik ajax content uygulama sorunu...
Merhaba bir proje için kullanmak istediğim bir uygulama var.iframe kullanmak istemiyorum, bunun yerine daha yenilikçi olan ajax kullanmak istedim fakat şöyle bir sorunum var. <a href="JavaScript:ajaxpage('foodlist/calvesliver.HTML', 'foodlistrequest');"> blah blah </a> bu linke tıklanıldığı vakit foodlistrequest adlı div e (id) o içeriğin gelmesini istiyorum.Aslında oluyor ama sadece metinler gözüküyor.Çağırdığı div içinde resimler yok.Bunu nasıl çözebilirim, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Re: Dinamik ajax content uygulama sorunu...
Resimlerin URL'lerini direk url olarak yazarsanız sorun çözülür sanırım.
Örneğin: www.siteadi.com/images/back.gif Sizin yaptığınız şekilde, include'yi ana sayfaya yapıyorsanız ve alt dizinde ki sayfanızın resimleri bir başka alt klasörde ise index.PHP de hemen alt dizinindeki dosyada arıyor olabilir, fakat öyle bir klasör bulamadığından bu sorunu yapıyor. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: ISTANBUL
|
Re: Dinamik ajax content uygulama sorunu...
Alıntı:
eğerki calvesliver.HTML' dosyasını tek başına kullanmayacaksanız Kod:
< img src="foodlist/ ... Eğer tek başınada kullanıcan derseneiz ajax request ile dönen responseText te replace yapabilirsiniz. (çok uzun dosyalar için tavsiye etmem.) Ayrıca iframe olsun, ajax olsun web sayfalarında kullanıcının gördüğü kısımda bu uygulamaları içerik göstermek kullanmaz ayrı sayfalar şeklinde gösterip server taraflı include kullanırsanız SEO yönünden daha yüksek ve değerli siteler yapmış olursunuz. ajax ile dinamik olarak çağrılan content arama motorları tarafından indexlenemez.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!