Zoque.Forum
»
Iç Içe Div Ler
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Iç Içe Div Ler
Arkadaslar herkese merhaba
benim soyle bir problemim var nasıl cozebilirriz.. 3 adet <div> var ve bu div ler ic ice veri tabanindan cektigim veriye gore yan yana yazdirmam lazim 1. div ana temel div 2. div alt alta yazdirilacak 3.div ise 2.divin icine yan yana yazdirmamiz gerekiyor yani 2 dive yan yana 4 kayit yazdiracagim ve daha sonra alt alta 4 der kayitla devam edecek... aslinda bunu tablolarla yapabiliyoruz ama amac bunu CSS kullanarak yapmak tablo ile yapmak icin asagidaki kod ise yariyor <? $kitaplar = mysql_query("SELECT * FROM tablo_ismi "); echo"<table border=\"0\" align=\"center\" width=100% cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" bordercolor=\"e9e9e9\" class=konuic> <tr>"; while($kayit = mysql_fetch_array($kitaplar)) { ?> <td width="100%" valign="top" > <table width=300 height=150 border=0 cellpadding="1" cellspacing="2"> <tr> <td width="49%" height="146" valign="top"> </td> </tr> </table> <? $count++; if ($count == 4) { echo "</tr> </tr>"; $count = 0; } } echo "</tr></table>"; } ?> bunu CSS ile nasil yapariz? simdiden herkese tesekkurler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Iç Içe Div Ler
Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <style type="text/CSS"> .disLayer { width:170px; height:140px; background: #d92100; float:left;} .icLayer { width:150px; height:120px; margin: 10px; background:#ccc} </style> <body> <div class="disLayer"> <div class="icLayer"> ic layer </div> </div> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: -
|
Re: Iç Içe Div Ler
Merhaba maklube
Ben de yeni başladım div kullanmaya ancak aynı sorun benim de ASP de başıma geldiği için biraz denemeler sonucu bunun nasıl yapılacağını kendime göre çıkardım. Yalnız PHP bilmediğim için kodlarının içinde gösteremeyeceğim. Yazdıklarımı kendine uyarlaman durumunda sonuç alırsın. En azından mantığını çözersin bu şekilde. Önce kayıtlarımızın yanyana çıkması için div'mize bir id tanımlıyoruz: Kod:
#kayitYatay {
float:left;
width:100px;
border:1px solid #000;
}
Alıntı:
Tekrar edilecek kayıt: ( kaydı CSS e göre float:left; ile yan yana yazdırıyoruz ) Belli bir sütuna ulaştığında clear:both; ile kesilip alta geçiriyoruz: ( senin </tr> ile yazdırdığın echo değeri ) umarım yararlı olmuştur ![]() Mesaj divemaster tarafından 11.05.2007 (01:35) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!