Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Bir Emlak Yazılımı Için İhtiyaclari Belirleme

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.05.2007   #11 (permalink)
yucel

Re: Bir Emlak Yazılımı Için İhtiyaclari Belirleme

Bugün biraz düşünürken birden bire fikrim geldi, tabi bu harita olaylarının da yapılabilirliği beni bir hayli düşündürüyordu. Geçenlerde bir arkadaşım mesefe olayından bahsetti ev arıyorum ve iş yerime yakın olması gerekiyor dedi. Sitede gayrimenkulü incelerken "İşyerime Mesafesi" gibi bir bağlantı olsa bunu hesaplattırmam çokmu zor olur ? Nasıl bir veritabanına oluşturmam gerekir ? Ya da haritalardan bu alanda nasıl yararlanabilirim ?

İyi bir fikir olduğunu düşünüyorum çünki insanlar genelde kiralık ararken bir takım yerlere uzaklıklarını önemsiyorlardır ve satılıkta da aynı.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.05.2007   #12 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara

Alıntı:
yucel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bugün biraz düşünürken birden bire fikrim geldi, tabi bu harita olaylarının da yapılabilirliği beni bir hayli düşündürüyordu. Geçenlerde bir arkadaşım mesefe olayından bahsetti ev arıyorum ve iş yerime yakın olması gerekiyor dedi. Sitede gayrimenkulü incelerken "İşyerime Mesafesi" gibi bir bağlantı olsa bunu hesaplattırmam çokmu zor olur ? Nasıl bir veritabanına oluşturmam gerekir ? Ya da haritalardan bu alanda nasıl yararlanabilirim ?

İyi bir fikir olduğunu düşünüyorum çünki insanlar genelde kiralık ararken bir takım yerlere uzaklıklarını önemsiyorlardır ve satılıkta da aynı.
çok büyük sorun değil bu acik kaynak kodlu yazilimlar ile en fazla 1 haftalik bir sürede bu web uygulaması geliştirilebilir. Ama önemli olan harita. Yani diyelim ki şu an da buluna nevinden en fazla 1 km uzaklıktaki evler ile ilgileniyor. Her şeyden önce tü kayıtların koordinatla eşlenmesi gerekli, daha sonr abunları gösterebielceğin altlık harita.

Bu haritaları nereden bulacaksınız?
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.06.2007   #13 (permalink)
yucel

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
çok büyük sorun değil bu acik kaynak kodlu yazilimlar ile en fazla 1 haftalik bir sürede bu web uygulaması geliştirilebilir.
Siz açık kaynak kodlu bir yazılım ile en fazla 1 hafta da bir Emlak Yönetim yazılımı mı geliştirmekten bahsediyorsunuz ?

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ama önemli olan harita. Yani diyelim ki şu an da buluna nevinden en fazla 1 km uzaklıktaki evler ile ilgileniyor. Her şeyden önce tü kayıtların koordinatla eşlenmesi gerekli, daha sonr abunları gösterebielceğin altlık harita.

Bu haritaları nereden bulacaksınız?
Sadece bir fikir bu; yapılabilirliği tartışılır.

Old 28.06.2007   #14 (permalink)
kuduk

Alıntı:
Siz açık kaynak kodlu bir yazılım ile en fazla 1 hafta da bir Emlak Yönetim yazılımı mı geliştirmekten bahsediyorsunuz ?
evet. yalnız ben Emlak Yönetim yazılımı olarak bir iddia yerine. daha önce refere edilen adreslerdeki gibi bir web uygulamasından bahsediyorum.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2007   #15 (permalink)
yucel

Konuyu açmaktaki amaç aslında nasıl yazılırdıdan çok ihtiyaç belirleme ve neler yapılabilir ? Yani var olanların dışında. Bu konu hakkında bir fikriniz var ise içeriğe katkınız olabilir.

Not :
Hazır bir emlak yazılımı ile bahsedilen sistemleri 1 hafta gibi çok kısa bir sürede yayınlayacak kapasiteye sahipseniz tanışmak isterim

Old 28.06.2007   #16 (permalink)
kuduk

Alıntı:

Not :
Hazır bir emlak yazılımı ile bahsedilen sistemleri 1 hafta gibi çok kısa bir sürede yayınlayacak kapasiteye sahipseniz tanışmak isterim
açık kaynak kodlu hale getirip getirmeme kararını vermek üzere olduğum ticari ürüne aşağıdan erişebilirsiniz.

http://www.emlakhazir.com
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2007   #17 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Posta kodlarını bir koordinat sistemine yerleştirebilirseniz "34012 numaralı posta koduna 3km mesafedeki posta kodlarına bağlı kayıtları göster" diyebilirsiniz. Ancak bu kullanıcı açısından hiçbir işe yaramaz çünkü bunun üç tane kocaman handikapı var.

Birincisi, yeteri kadar hassas bir arama yapamadığınız için (en kısa mesafeniz ~2km olacağından) bu kullanıcının işine yaramaz. Posta kodu değilde daha ayrıntılı bir kritere göre veritabanınızı yapabilirseniz bu problemi kısmen aşabilirsiniz.

İkincisi, siz kuşbakışı olarak mesafeleri ölçtüğünüz için bu sistemin amacına ulaşması çok düşük bir ihtimal. Yani iki postakodu merkezi arasında 1 km olmasına karşın, aralarından dağ,deniz,köPage Rankingü ve benzeri şeyler geçebilir 1 km mesafe 30 km olur ve arama kimsenin işine yaramaz. Bu problemi çözmek için yolları, uzunluklarını, bağlantılarını ve benzeri şeyleri bilmeniz gerekir, aslolan mesafe harita mesafesi değil yol mesafesidir. Bu verileri toplamayı başarırsanız (karayollarında tamamı vardır) çok yüksek verim elde edebilirsiniz. Ancak bu seferde atıyorum "mecidiyeköy hanım sokak 395 numaradan -> mecidiyeköy falan sokak 11 numaraya" giden tüm yolları bilmeniz, yani daha önceden uzunluklarını hesaplamış olmanız gereklidir. Bu hesaplama benim ve sanırım sizin gibi Google Microsoft tübitak vb oluşumlar gibi imkanları olmayan kimseler için imkansızdır diyebiliriz, neden imkansız olduğunu http://tr.wikipedia.org/wiki/Dola%C5...t%C4%B1c%C4%B1 linkine bakarak görebilirsiniz. Peki daha önce Türkiye için hesaplanmışı var mı? derseniz http://and.com 'u ziyaret etmenizi söyleyebilirim. Daha önce bir lojistik firması için ücretli XML servisini kullanan bir CRM/ERP yapmıştım oradan biliyorum.

Üçüncüsü, zaten insanlar ev tutacaksa nerede tutacaklarını aşağı yukarı bilirler, işyerim mecidiyeköyde ise o civarda da ev bakarım değil mi? elbetteki yeni taşınmışsa bilemeyebilir neresi nereye yakın diye ama onuda zaten sorup öğrenecektir. Yani 10 dakikada yapılabilecek bir iş olsaydı evet koyulabilir derdim ama şu şartlarda astarı yüzünden çok pahalı.

Tabiki postakodu ile işleyen bir yazılımı 1 hafta değil 1 saatten az bir zamanda yapabilirsiniz. Aşağı yukarı tek bir sorguya denk gelir, hazır bir yazılım kullanabilirsiniz ama yazılımın kendini kanıtlamış olduğuna dikkat etmelisiniz, bir çok geliştirici (yada geliştirici gibi yapan) kimse bu tip yazılımlar yapmıştır, hatta ilk işleri alışveriş sepeti yapıyım emlak portalı yapayım satayım köşe olayımdır. Zaten bu kalitedeki birşeyi kendiniz biraz öğrenip yapabileceğinizden pek mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Ek olarak, sisteminize depremle ilgili bir kaç kriter/özellik eklemeniz şu yıllarda paranoyak olan insanlara nokta atışı yapacaktır kanaatindeyim. Belki ilgili bir firmayla anlaşıp en azından satılık evlerin ölçümleri yapılıp siteye koyulabilir.

Emlak işini yatırım amaçlı yapan kimseler için de emlağın etrafında yeni yapılanmaları yolları ve benzeri şeyleri kriter olarak sunabilirsiniz, mesela izbe bir yerdeki bir dükkanın etrafına 10 sene sonra bitecek bir site yapılmaya başlandıysa yatırımcılar bu kriteri görüp değerlendirmek isteyebilirler.

Çok daha fazla şey söylenebilir, beni lütfen yanlış anlamayın ama yazılımınızın açık kaynak kodlu olacağını belirtmediğiniz için bu konudaki fikirlerimi -değersiz de olsalar- sunmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Umarım biz de görüp kullanabiliriz ve geliştirebiliriz

Mesaj mow tarafından 28.06.2007 (16:15) yeniden düzenlendi..
mow şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
emlak , yazilimi , ihtiyaclari , belirleme

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:32.