Zoque.Forum
»
Karakter setlerle ilgili SORUN VAR !
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Karakter setlerle ilgili SORUN VAR !
Benim sitemde bir ajax(get) ile çalışan yorum yazma kısmı var. Burada eskiden sadece türkçe karakterleri HTML entities e çevirip bi de escape leyip servera yolluyordum. Ama sürekli problem çıkıyor. JS ile HER TÜRLÜ karakteri sorunsuz şekilde servara aktarmam gerek. Bu konuda nasıl bir yol izleyebiliriz?
Bikaç (c-side) base64 çevirici denedim ama serverdaki PHP nin base64 üyle uyuşmadı. örneğin client da encode, serverda decode edilmiş bir yazı "Å�Å�ıİÄ�Ä�ö.Ã�çÃ�Å�Å� fsf&%" şeklinde çıkıyor. Sayfanın charset i utf-8 Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Karakter setlerle ilgili SORUN VAR !
Yok hiç de karışık değil. Get ile gönderdiğin string'i karmaşık kodlamalara çevirmene gerek yok. ? 'den sonra koyduğun her değer için JavaScript'de escape() ile özel karakterleri çevirebilirsin. Aldığın bu veriyi de PHP'de urldecode() ile tersine çevirirsin. İki fonksiyon birbirinin tıpa tıp karşılıklarını yapmasa da, çok nadir karakterlerde problem çıkıyor. Detaylı çözüm.
JS :: PHP escape() ~= urlencode() unescape() ~= urldecode()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Sadece escape ve urldecode ile denedim ve sonuç şu:
aŞşİı &%7()[}* ----> a%u015E%u015F%u0130%u0131 &%7()[}* Başka bi şekilde yollamak istememin sebebi bu. Yani tr karakterler her ne sebeptense bozuluyor. Teşekkürler bu arada. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
PHP'de veya js'de kullanman gereken fonksiyonu karıştırıyor olabilirim, ama mantığı bu. Verdiğim linke bakmadıysan daha fazla elimden birşey de gelmez maalesef. Kolay gelsin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ASP de bu sorunu Response.Charset = "windows-1254" ile gidermiştim. ajax TR karakter problemi diye forumda bi arama yaparsan daha da sağlıklı sonuçlara ulaşabilirsin.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
@burakozgur Her şekilde araştırıyorum ama şu ana kadar bi çözüm bulabilmiş değilim. İlginiz için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
tek sayfadan mı işlemlerini yapıyorsun? yani formu postladığın sayfada aynı sayfa mı? charset ajax kodlarını cagirdigin yerden sonra kullanılıyor olabilir mi?
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Aslında benim denediğim gibi bunu tamamen base64 tarzı bi formata çevirsek sorun kalmayacak. Ama onda da TR karakterler sorun çıkarıyor. Görünüşe bakılırsa epey uğraştıracak... |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!