|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Oyun Sitesi
Merhabalar, Elimizde şöyle bir proje talebi var: Bir online oyun sitesi isteniyor. ama içindeki oyunlar klasik herkesin bildiği oyunlar olacak. Toplamda 9 bölüm olacak: Okey, Tavla, Bilardo, King, Batak, Briç, Dama, Satranç ve Chat bölümü. İnsanlar bedava üye olup, oyunları oynayabilecek ama cüzi bir miktar verip "Elit" üye olanlar daha fazla imkanlara sahip olacak. Müşterinin etkilendiği site: http://www.gamyun.net/ Buradakine benzer bir sistem istiyor aslında SMS olayı haricinde. Siteyi incelediğimizde içinde bir çok fonksiyon ve işlev barındırdığını görüyoruz. Bunların hiçbiri sorun değil ancak oyun konusunda tıkandık. flash'ta ne kadar iyi olsalar da, oyunlar ne kadar basit görünüyor olsa da bu tip oyunları yapacak/programlayacak insanlar bulamadık. Hepimizin hemfikir olduğu şey: Evet, flash ve oyunu yapmak basit ancak sözü geçen oyunların tüm kurallarına hakim olmak, tüm olasılıkları hesaplamak, oyundan çıkanların yeirne otomatik olarak girip oyunu döndürecek botlar oluşturmak çok zor ve zaman alacak gibi görünüyor. Sektörde bir çok tanıdığa ve şirkete sahip olmamıza rağmen oyun işini üstlenecek kimse bulamadık. Genel tavır zaten işe yanaşılmak istenmemsi şeklinde. Ya angaryası çok gibi görülüyor ya da uzun zaman alacağı düşünülüyor. Buna rağmen Google'a baktığımızda yüzlerce bu tarz oyun sitesi görüyoruz. Nasıl oluyor peki bu siteler? Bir yerlerden hazır mı bulunuyor/satın alınıyor/dağıtılıyor bu flash modüller yoksa herkes birbirinden mi çalıyor? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Bu kadar yaygın bir şeyin bu kadar zor bulunabilmesi beni çok şaşırtıyor. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Oyun Sitesi
Open source yazılımlar için sourceforge.net adresine baktınız mı? Şöyle bir göz atınca iki tane satranç oyunu buldum. Çok sayıda oyun olmalı.
http://sourceforge.net/projects/webchess/ http://lgames.sourceforge.net/index.php?project=OCC |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Yer: İzmir
|
daha önce bir firma için rulet ve blackjack oyunlarının alt yapısını hazırlamıştım. arabirimler flash ile başka biri tarafından hazırlanmıştı. blackjack tek kişilik, rulet multiplayerdı. herşey yani her sonuç alt yapı üzerinden dönüyor, flash ise sadece göz boyamak için kullanılıyor. çok meşakatli bir iş değil flashı hazırlamak, yani en çok bir flash web sitesi hazırlamak kadar meşakatli ama tecrübe sahibi olmanız mutlak şart.
arabirim flash ile hazırlandığından aşağı yukarı 300kb bir büyüklüğü vardı, iletişim ve sohbet için harcanan trafik ise çok düşük miktarlarda. bu nedenle pek bir trafik sakıncası yok. fakat chat veya görüntülü chat olursa elbette trafik katlanıyor. flash arabirim altyap bağlantısı bildiğiniz gibi XML socket ile yapılıyor, ancak trafiğin az tutulması için XML yapısı yerine düz metin kullandık ve flash içerisinde gelen düz metinleri ilgili komutlara ayırayacak şekilde düzenledik yani Alıntı:
Alıntı:
bu yöntemle yapılmış bir sohbet odası www.dasclub.com da bulunuyor. flash arabirimi özgür (miolnir) altyapısını ben hazırlamıştım. bu tip birşeyi okey veya tavla içinde kullanmak problem olmasa gerek.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Gamyun'un oyun altyapısını kendilerinin geliştirdiğini biliyorum. Fakat bu tarz oyunların hazır olarak satılan yapılarının olduğunu yine kendilerinden duymuştum. Nereden nasıl konusunda bir yardımım fikrim olmasa da böyle.
Gamyun'un site tasarımı ve tüm oyun arayüzlerini vakti zamanında ben yapmıştım. Tasarım açısından oyun arayüzlerinde Sun altyapısının daha esnek olduğunu söyleyebilirim. Bunu projenin oyun altyapısını yapan yazılımcı arakdaşlar da defalarca söylemişti.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Oyun sitesi açanlar genelde birbirinden çalıyor kanaatindeyim.
Fakat herkesbirbirinden çalıyorsa, bu çalınmakta olan oyunlar gökten miiniyor? Sanmam. XML + flash + PHP ile chat sistemi yaptım geçenlerde. Bu uzaktan göründüğü kadar zor değil. flash + XML (ve tabiki PHP || ASP) işin görünen kısmını halledecek, bir veritabanı yardımı ile de skorlar vs tutulacak. Eksiğim varsa düzeltin lütfen
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
biliyoruz ki karsiliginda bedel odenen servislerle ilgili sorunlar, size yasal donuslerle birlikte buyuk bir prestij kaybi ile yansiyacaktir. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!