Zoque.Forum
»
XHTML geçerli değil diyor ama geçerli?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
XHTML geçerli değil diyor ama geçerli?
Başlığı kısa tutma adına çok açık yazmadım ama biraz saçma bir başlık seçtim sanırım. Neyse.
http://beyn.org/ Siteyi XHTML validator ile sorgulattığımda bir sürü saçma sapan, anlayamadığım hata olduğunu söylüyor, kaynağı görüntüleyerek srgulattığımda kaynaktaki hataları da görüyorum aynı sayfada. Fakat gelin görün ki, kaynağı tarayıcımla görüntülediğimde bu hataların olduğu satırlar gayet düzenli ve hatasız! Bir haftadan uzun süredir deliriyorum bu problem yüzünden, lütfen yardım edin! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Re: XHTML geçerli değil diyor ama geçerli?
Şu anda test sayfasını incelemeden direk sitene girip kaynak kodları açarak inceleme yaptım ve gözüme çarpanları belirtmek istedim.
HTML Code:
<link rel=[b]'[/b]archives[b]'[/b] title=[b]'[/b]Mayıs 2007[b]'[/b] href=[b]'[/b]http://beyn.org/2007/05/[b]'[/b] /> <script type=[b]'[/b]text/JavaScript[b]'[/b] src=[b]'[/b]http://beyn.org/wp-includes/js/tw-sack.js?ver=1.6.1[b]'[/b]></script> commentform adına (name) sahip bir çok form kullanmaktasın, bunları düzenlemelisin. Aynı şekilde links id`sine sahip 2 liste kodu (li) kullanmışsın. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
commentform olayını ise anlamadım, name olayının birden fazla yerde aynı değerle kullanılması ne zarar verir ki siteye? links id'sine sahip olayı da düzeltmeye çalışacağım, bu olayda Wordpress kaynak dosyalarını düzenleyebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | ||
|
Yer: ISTANBUL
|
XHTML validate sayfan XHTMl standartlarına uygunmu onu kontrol eder.
Alıntı:
Alıntı:
Tarayıcı bazında hata oluşturmayabilir fakat standarta uygun değil. Aynı ID yi kullanman programlaman konusunda sorun teşkil edebilir.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
xhtml yapısında olmayan tag ve attrebutte ları kullanıyorsun abiciğim neyini anlamaya çalışıyorsun hala?
http://www.w3.org/TR/xhtml1/ buyur sana referans. .jpeg uzantılı bir dosyanın adını .gif olarak değiştirince (gif olmaz) resim görüntüleme programlarının çoğunda açabilirsin. Bu onun gif olduğu manasına gelmez. Browser yazdığın tagları destekliyor ama XHTML standartı onları içermiyor. umarım anlatabilmişimdir.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
... Bi' saniye, çözdüm olayı olayı index.PHP'deki şu Wordpress fonksiyonu yaratıyormuş:Bundan sonra da kalan tek hata links, onu da kısa zamanda çözeceğim. Herkese teşekkürler. 5 dakika sonra ek: Onu da çözdüm ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
HTML Code:
<!-- //-->
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Dediğin gibi kaldırmıştım, Notepad++ kandırmış beni yorum diye Ben bi' Codex'e uğrayayım, teşekkürler. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!