Zoque.Forum
»
div, yükseklik, position
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
div, yükseklik, position
Position kullandığım divlerde dıştaki divin içteki divin yüksekliği değişse de onu kapsamasını sağlayamıyorum. Position kullanmadığım zaman herşey düzgün.
Bunun sebebi nedir sizce? Bir çözümü varmı? 1. Kod:
.dis{
width:100px;
background-color:#ffffff;
border-style:solid;
border-width:1px;
border-color:#FF0000;
}
.ic{
width:50px;
height:1 00px;
background-color:#333333;
}
Kod:
.dis{
position:relative;
width:100px;
background-color:#ffffff;
border-style:solid;
border-width:1px;
border-color:#FF0000;
}
.ic{
position:absolute;
left:0;
top:0;
width:50px;
height:100px;
background-color:#333333;
}
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: div, yükseklik, position
Janberka'nin dedigi gibi,
position:absolute; left:0; top:0; ifadelerini kullandigin zaman, bu divi hangi divin icine yazdigin önemsiz artik. Zira bu degerleri atadigin katman, sayfanin (icinde bulundugu layerin degil) solundan ve tepesinden sifir bosluk birakarak sayfada yer alacaktir. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sorun bahsedilği gibi position özelliğinde ancak bir düzeltme yapmak istiyorum; absolute position'lı bir div eğer relative position'lı bir div'in içerisindeyse, left - top değerleri sayfaya göre değil dışındaki div'in sol üst noktasına göre belirlenir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Evet s5prin'in dediği gibi kullanıyordum, dıştaki divin içinde 3 tane daha div var ve hepsi o dıştaki dive göre posizyolanıyordu. Divlerden birinin boyu içeriğiyle orantılı olarak değişecek ve dıştaki de bununla beraber uzayacağı için kalan 2 div de uzayacaktı.
Fakat başta bahsettiğim gibi absolute kullandığım zaman bu boyutlanma olmuyordu, içtekinin posizyonu doğru olarak kalıyordu ama dıştakine etki etmeden kendi başına uzuyordu. Sorunu başka bir yol izleyerek hallettim. Ama yinede bunun bir çözümü varsa bilmek isterim.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!