Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.06.2007   #1 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?

Merhaba, sorunum şu;

<table align="center"> kodundaki align="center" ın CSS de karşılığı nedir? Bazen tüm siteyi ana tabloya vereceğim tek CSS kodu ile sağa, sola ya da ortaya hizalamak istiyorum. Fakat bunun CSS karşılığını bulamadım. BODY ye text-align:center; gibi bir kod verdiğimde de işe yaramıyor. Böyle bir CSS kodu var mıdır?
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.06.2007   #2 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?

Doğru anladıysam <div align="center"></div> olarak yapıyorum ben.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.06.2007   #3 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Doğru anladıysam <div align="center"></div> olarak yapıyorum ben.
Ben de aynı kodun table versiyonunu yapıyorum. Yani <table align="center"></table>

Ama benim istediğim bu değil. Benim istediğim aynı anda tüm alt sayfalarıyla birlikte ana tabloyu sağa ya da sola hizalamak. Bunun için de <table id="mainTable"></table> kodundaki "mainTable" stiline style.CSS dosyasında bir kod girmek. Böylelikle CSS dosyasında yapacak olduğum bir tek değişikikle tüm sitenin hizalamasını sağa ya da sola, ya da ortaya hizalayabilmek istiyorum.

Oysa <table align="center"></table> kodunda tüm alt sayfaları teker teker açıp align="center" kısmını elimle değiştirmek durumundayım. Ya da bunu dinamik bir select kutusu ile admin paneline bağlamak lazım gelecek.. Bunun CSS ye dönük bir çözümü yok mudur?
Old 18.06.2007   #4 (permalink)
bgul

table {
text-align: left | center | right; (birini secersin...)
}

Dikey versiyonu da
vertical-align: top | center | bottom;

Eger istediginiz cevap bu degilse sanirim soruyu anlamadim... Resimle anlatirsaniz daha rahat olur sanirim...
bgul şu an çevrimdışı  
Old 19.06.2007   #5 (permalink)
Abyss82

Yer: istanbul

ortalamak için
body{
margin: 0px auto ;
}

açıklamak gerekirse;
bu kod üstten 0px olarak hizalama yapıyor ama daha sonra sağdan, soldan ve alttan otomatik hizalama yapmasını sağlıyor. Eşit olarak ortalamanın bildiğim yolu bu margin yada benzer CSS property'lerde 4'lü yazım dediğim;

4 yanı olan özelliklerde sıralama üstten başlar ve saat yönünde devam eder.

Örnek olarak ;
- margin: üst, sağ, alt, sağ

sola dayalı kullanmak istersen ise;
body{
text-align:left;
}

yada;

body{
float:left;
}

şeklinde kullanabilirsin.
Doğru anladığımı varsayıyorum, eğer istediğin cevap değilse başka bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay Gelsin.
Görüşmek Üzere.

düzeltme; yazım hatası
Old 19.06.2007   #6 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

float:left; ve margin malesef verimli çalışmıyor. Text-align ise daha önce denediğim fakat verim alamadığım bir çözümdü. Nedeni ise şuydu; BODY e text-align:right; dediğimde evet tüm içeriği sağa yaslıyordu, fakat aynı zamanda tablolardaki tüm metinleri de sağa yaslıyordu. Fakat ona da şöyle bir çözüm getirdim.

BODY{text-align:right;}
TD{text-align:left;}

Bu şekilde ikili bir sitil %100 olmasa bile %95 çözüm oluyor.Neden %100 değil? Çünkü TD dışına yazılacak tüm metinler de sağa yaslanıyor.. Neyse, sanırım kesin bir çözümü yok, bu olabilecek en iyisi diye düşünüyorum. Mevcut kodum şu;

BODY{
background: url(img/bg_main.gif) top repeat-x;
margin: 47px 15px 47px 20px;
color: #4c5f60;
font-family:arial;
font-size: 11px;
text-align: right;
}
TD{
text-align: left;
}
Old 19.06.2007   #7 (permalink)
tapoem

Görsel: 5

body{
margin: 0px auto;
width:600px;
}

margin metodunun işe yaraması için genişliğin tanımlı olması gerekiyor.
Old 28.08.2007   #8 (permalink)
InSpite

Yer: Kocaeli

Alıntı:
tapoem tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
body{
margin: 0px auto;
width:600px;
}

margin metodunun işe yaraması için genişliğin tanımlı olması gerekiyor.
Evet bu metod işe yarıyor, teşekkürler..
InSpite şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
cssde , align , hizalama , problemi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:59.