Zoque.Forum
»
CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?
Merhaba, sorunum şu;
<table align="center"> kodundaki align="center" ın CSS de karşılığı nedir? Bazen tüm siteyi ana tabloya vereceğim tek CSS kodu ile sağa, sola ya da ortaya hizalamak istiyorum. Fakat bunun CSS karşılığını bulamadım. BODY ye text-align:center; gibi bir kod verdiğimde de işe yaramıyor. Böyle bir CSS kodu var mıdır?
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: CSS'de ALIGN (Hizalama) Problemi?
Alıntı:
Ama benim istediğim bu değil. Benim istediğim aynı anda tüm alt sayfalarıyla birlikte ana tabloyu sağa ya da sola hizalamak. Bunun için de <table id="mainTable"></table> kodundaki "mainTable" stiline style.CSS dosyasında bir kod girmek. Böylelikle CSS dosyasında yapacak olduğum bir tek değişikikle tüm sitenin hizalamasını sağa ya da sola, ya da ortaya hizalayabilmek istiyorum. Oysa <table align="center"></table> kodunda tüm alt sayfaları teker teker açıp align="center" kısmını elimle değiştirmek durumundayım. Ya da bunu dinamik bir select kutusu ile admin paneline bağlamak lazım gelecek.. Bunun CSS ye dönük bir çözümü yok mudur?
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
table {
text-align: left | center | right; (birini secersin...) } Dikey versiyonu da vertical-align: top | center | bottom; Eger istediginiz cevap bu degilse sanirim soruyu anlamadim... Resimle anlatirsaniz daha rahat olur sanirim... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ortalamak için
body{ margin: 0px auto ; } açıklamak gerekirse; bu kod üstten 0px olarak hizalama yapıyor ama daha sonra sağdan, soldan ve alttan otomatik hizalama yapmasını sağlıyor. Eşit olarak ortalamanın bildiğim yolu bu margin yada benzer CSS property'lerde 4'lü yazım dediğim;4 yanı olan özelliklerde sıralama üstten başlar ve saat yönünde devam eder. Örnek olarak ; - margin: üst, sağ, alt, sağ sola dayalı kullanmak istersen ise; body{ text-align:left; } yada; body{ float:left; } şeklinde kullanabilirsin. Doğru anladığımı varsayıyorum, eğer istediğin cevap değilse başka bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Kolay Gelsin. Görüşmek Üzere. düzeltme; yazım hatası
|
|
|
#6 (permalink) |
|
float:left; ve margin malesef verimli çalışmıyor. Text-align ise daha önce denediğim fakat verim alamadığım bir çözümdü. Nedeni ise şuydu; BODY e text-align:right; dediğimde evet tüm içeriği sağa yaslıyordu, fakat aynı zamanda tablolardaki tüm metinleri de sağa yaslıyordu. Fakat ona da şöyle bir çözüm getirdim.
BODY{text-align:right;} TD{text-align:left;} Bu şekilde ikili bir sitil %100 olmasa bile %95 çözüm oluyor.Neden %100 değil? Çünkü TD dışına yazılacak tüm metinler de sağa yaslanıyor.. Neyse, sanırım kesin bir çözümü yok, bu olabilecek en iyisi diye düşünüyorum. Mevcut kodum şu; BODY{ background: url(img/bg_main.gif) top repeat-x; margin: 47px 15px 47px 20px; color: #4c5f60; font-family:arial; font-size: 11px; text-align: right; } TD{ text-align: left; }
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
body{
margin: 0px auto; width:600px; } margin metodunun işe yaraması için genişliğin tanımlı olması gerekiyor.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!