|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Divler'le tasarlarken ki 'align' sorunu
Arkadaşlar bu problemle uzun zamandır mecelleşiyorum, daha önceden birkaç yere daha sordum aldığım cevaplar çok ilginçti, oralarda tablo kullan gibi.. Problem şu, sayfa 2 ana divden meydana geliyor. Sayfa genişliği 700px, soldaki div 500px. Sağdaki 200px lik boş yere de bir menu koymak istiyorum, orayada 200px lik bir div çektiğimde o div alta yada üste kayıyor(tamam buraya kadar herşey normal, zaten böyle olması gerekiyordu). Ondan sonra sağdaki dive 'align' veriyorum sağda dursun diye. İşte problem burda başlıyor, align verdiğimde eğer soldaki div(align vermediğim) sağdaki divden(align verdiğim) kısaysa, sağdaki div bu iki divi kaplıyan(bunu yazmayı unutmuşum, 3 divden oluşuyor ilki iki divi tutmak için diğer ikisini kapsıyor) divden fırlıyor. Yani belki pek anlatamamışımdır ama olay kısaca şu, align verdiğimiz divler içinde oldukları divi uzatmıyor. Arkaplanı siyah olan bir div var elimde, onun içine başka bir div koykum align verdim ve uzun uzun enter'a bastım. Olay kısaca bu, align verdiğim div taştı. Bu problemi nasıl halledebilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Divler'le tasarlarken ki 'align' sorunu
Bu problemi Align ile değil de CSS'deki float komutu ile yapabilirsin. Kısaca anlatmak gerekirse bahsettiğin 500 piksellik sol div'e CSS dosyanda float:left, daha sonra 200 piksellik sol div'e de yine CSS dosyanda float:right uygulamalısın. Bu konu ile ilgili daha geniş bir eğitsel arıyorsan buradaki float eğitselini okumanı tavsiye ederim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
http://kirkpinar.eu
tamamen div tasarım. farklı kaydet yapıp HTML yapınısı ve csslerini kurcalayabilirsin. tez vakte örnek olarak koyucam buralara. kolay gele.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
mootools ile bi js fonksiyonu çalıştırıp fiksliyorum onları, takıldığınız yer olursa sorarsınız burada.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Hmm sayfaya baktım olayı anladım fakat başka bir problem var.
Benim istediğim aslında fikslemek değil. Yani hem menunun hemde ana bölümün aynı uzunlukta olmasını istemiyorum. Normalde menu ana bölümden kısa oluyor. Ama birkaç sayfada bu iş değişiyor ve ana bölüm menu den kısa olduğu zamanlarda menu uzunluğunda olmasını istiyorum. Onun dışında menu ana div den kısa olmalı, fikslemek değil tam olarak.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
fonksiyonu o yönde değiştirebilirisn.
kolay gelsin.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
teşekkürler hayvanadam, fonksiyona dokunmadan da yapılabiliyor, aklıma yeni geldi ve çalıştı.
Mesaj inn tarafından 26.06.2007 (07:07) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!