Zoque.Forum
»
cok acil
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
cok acil
Herkese Merhaba
Arkadaslar cok acil yardima ihtiyacim var... PHP ve MySQL kullaniyorum veri tabanina kayit ettigim kitaplari listeliyecegim ve listeledigimde son bir ayda eklenmis kayitlarin yanina (yeni) diye yazi yazdirmak istiyorum benim zorlandigim kisim tarih meselesi MySQL de kayit tarihini tutuyorum ama bu iliskiyi nasil saglamam gerekir yani while dongusunde bu kayitlarin son bir ayda eklendigini nasil yazdiracagim // tum kayitlar listelenecek fakat son bir ayda ooanlarin yanina yeni diye yazdirilacak simdiden tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: cok acil
MySQL'de tarihi su sekilde kaydet.
date("m.d.Y"); Daha sonra bu bilgiyi MySQL'den cekip $tarih degiskenine atadigini varsayarsak; $tarihArray=explode(".", $tarih); $gecenAy=strtotime($tarihArray[0]-1.".".$tarihArray[1].".".$tarihArray[2]); if($MySQL'den aldigin tarih>$gecenAy) Diger bilgileri goster |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
tamam arkadaslar ben bu isi hallettim yukardaki kodu denemedim cunku baska bir formdan soyle bir kod buldum
buraya yaziyorum herkese tesekkurler... PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
bu kodla ben son bır aydakı kayıtları cekıyorum yanı o ay gırılenlerı
dıyelımkı 25.07.2007 de ekledıgım bır kayıt 1 hafta sonra eskıymıs gıbı gozukuyor.bunun baska bır yolu yokmu yanı aya gore degılde gune gore kayıtları ceksem mesala son 40 gunde eklenen kaytların yanına yenı yazsa boyle bır sey mumkunmu .... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!