Zoque.Forum
»
Rastgele veri almada kayıtlı olmayan id'leri atlama
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Rastgele veri almada kayıtlı olmayan id'leri atlama
Veritabanından rastgele kayıt alma olayı herkesin malumu randomize ile yapılan sayı atamasının VT'den karşılığını bulup çağırmaktır.
Diyelimki 1000 tane kayıda dahip VT'mizden 900 tanesini sildik.Elde edilen random sayının karşılığı %90 veritabanında olmayacak ve ekrana "kayıt bulunamadı" gibi basşt bir ileti gelecek. Sorum şu: Bu iletiyi almadan silinmiş kayıt numaralarını nasıl bertaraf (devre dışı) edebiliriz? Saygılar... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: Rastgele veri almada kayıtlı olmayan id'leri atlama
Alıntı:
başka bir yöntem ise, istenilen sıraya göre geçici bir tabloya alıp oradan rastgele sayıya denk gelecek kayıdı geri döndermek olabilir. tabi bütün bu yazılanlar SQL server için geçerli seçenekler.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Eğer sorunu tam olarka anladıysam silinen kayıtlar yerine kayıt bulunamadı yazmasını istemiyorsunuz ? Umarım doğru anlamışımdır. O halde randomdan çıkan sayı ile veritabanından gelen id ler karşılaştırılır ver eğer çıkan sayıya karşılık gelen bir sayı yoksa tekrar random yaptırılabilir bulana kadar.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
En iyisi SQL ile rastgele satır döndürmek olacaktır. Çok fazla kayıt barındıran tablolarda bu işlem de maliyetli olacaktır. Rastgele üretilen sütunda index olmayacağından ve sorgu bu sütun üzerinden çalışacağından sürekli kullanılan bir SQL cümlesi ise sunucuya fark edilebilir bir yük bindirecektir. Yazımda bahsettiğim fonksiyonun yaptığı işlemi temel olarak anlatayım, siz ASP ile kodlayarak kullanırsınız. Bu fonksiyonla en az 2 en fazla 3 basit sorgu ile rastgele bir satır seçebilirsiniz.
ASP ile uzun süredir çalışmadığım ve bir test ortamım olmadığı için malesef fonksiyonu yazıp gönderemiyorum. Umarım yukarıdaki maddeleri takip ederek kendiniz yazabilirsiniz. Ben de bu mantığı buradan öğrenmiştim. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| rastgele , veri , almada , kayitli , olmayan , idleri , atlama |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!