Zoque.Forum
»
Java Script ile browser yönlendirmesi hakkında
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Java Script ile browser yönlendirmesi hakkında
değerli arkadaslar,
yaptıgım internet sayfalarını sadece ie da acmasını istiyorum monzilla da acmasını istemiyorum bunun için kullandıgım kod; <script language="JavaScript"> var tarayici = navigator.appVersion; if (tarayici.indexOf("MSIE") != -1) { window.location.href="izinverildi.PHP" } else window.location.href="hata.PHP" </script> Bu kodu eger index.HTML gibi bir sayfadan ziyaretci girisini yaptırırsam sorun yok ziyaretci giriyor kontrollu bir sekilde. fakat ziyaretci direk izinverildi.PHP yi browserina yazarsa o dosyada kontrol olmadıgı için girişini yapıp devam ediyor. Eger ben o sayfaya da kontrol kodunu yazarsam sayfa devamlı tekrar ediyor kendi kendine. benim istegim her sayfada kontrol olacak yani direk giriş yapsa bile kontrolden kacamayacak. yardım ve fikirleriniz için simdiden tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Java Script ile browser yönlendirmesi hakkında
İşlemlerini yaptırdığın tüm sayfaların başına browser_kontrol.PHP gibi bir dosya inc edip, bununla sınama yapıp eğer adam Firefox kullanmıyorsa mesaj verip sayfayı öldürebilirsin. Böylece js ile redirect yapmana da gerek kalmaz. PHP ile de browser kontrolü yapılabiliyor ama pek kesin bir çözüm olmayacaktır tabi zira USER_AGENT bilgisi erek curl ile gerekse çeşitli Firefox eklentileri kolaylıkla değiştirilebilen bir bilgi.. bu sebeple ne kadar kontrol edersen et korumayı aşmak mümkün..
*bu arada Firefox'a niye izin vermiyorsun ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bunun için aynı kod işini görür. Tek yapman gereken yenilemenin olmaması için izinverildi.PHP sayfasında if (tarayici.indexOf("MSIE") != -1) şartı true döndüğünde birşey yapmamasını sağlamak.
<script language="JavaScript"> var tarayici = navigator.appVersion; if (tarayici.indexOf("MSIE") != -1) { } else window.location.href="hata.PHP" </script> gibi... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli
|
* Teşekkür Ederim. Açıkcası Yaptıgım web sayfası firefoxda berbat gözüktü ben onu cozene kadar sadece ie de gozuksun dedim firefoxdaki görünüm bozuklugunu duzenlttikten sorna tum browserleri acmayı dusunuyorum.
Zaten oldum olası ie ile Firefox arasında boyle kodların bazı kodları tanımamasına uyuz olmusumdur. * yanlız soyle bir seyde olabilirmi? yapılabilirmi? yapılırsa nasıl olabilir? mesela ornek yonetim için bir dosya yapıyoruz. eger gelen adminse izin ver değilse dosyayı gösterme gibi. buradada eger gelen ie ise izin ver değilse izin verme gibi bir kod varmı ? yapılabilirmi PHP ile. veya java fark etmez. * Alıntı:
Bu kod istediğim gibi oldu. Sonsuz teşekkürler. Kafama takıldıgından soruyorum; acaba bu koddan baska cozum kodlar varmıdır ? Mesaj Th£ LorD tarafından 12.08.2007 (15:21) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!