Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Site tasarımım hazır ama html haline getiremiyorum

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.08.2007   #1 (permalink)
ysfozy

Yer: İstanbul
Site tasarımım hazır ama html haline getiremiyorum

Merhaba,

Okulum için bir internet sitesi hazırlıyorum. Tasarımını Photoshop ile yaptım. Kodlama bilgim var fakat Photoshop'ta oluşturduğum tasarımı bir türlü tablolara dönüştüremedim.

Maksimum 3-5 sayfa arası olacak. Acaba bununla ilgili bir ilanı nereye verebilirim? İş bölümüne baktım fakat orası şirketler ve iş arayanlar içindi. Ben sadece tasarımımı HTML haline getirebilecek bir arkadaş arıyorum. CSS2 olmasını istemiyorum, eski tip, tablo kullanılarak yapılması, kodlamayı yapabilmem için benim için daha uygun.

Photoshop içersindeki tüm içerikler ve fontlar layer şeklinde. Tasarımı slice ile parçalayacak arkadaşa pek zorluk çıkmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca merak ettiğim acaba 3-5 sayfa için ne kadar ücret talep edilir? Herşey hazır, sadece tasarım template haline getirilecek

Şimdiden ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.

(Not: Fireworks ile slice yaptım ve hiç abartısız 1 haftadır Dreamweaver CS3 üzerinden çalışıyorum fakat sürekli sağda solda kaymalar oluyor, çok çaresiz kaldım ve pes ettim. Yani uğraşmadan buraya duyuru yapmış birisi değilim.)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.08.2007   #2 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Re: Site tasarımım hazır ama html haline getiremiyorum

Arkadaş aramaya hiç gerek duymadan makinan da Photoshop yüklü iken image ready ile yapabilirsin. Egitim ve tutorial nette mevcut.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.08.2007   #3 (permalink)
drkloji

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1

Alıntı:
FikretAkın tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Arkadaş aramaya hiç gerek duymadan makinan da Photoshop yüklü iken image ready ile yapabilirsin. Egitim ve tutorial nette mevcut.
Fikret iyi hoş diyosunda arkadaş zaten nasıl yapılacağı bilse burada niye sorsun ki. En azından derslerden birini linkini versen o yeterdi.
Old 22.08.2007   #4 (permalink)
Sargon

Sargon's Avatar

http://ipowerweb.com/iboost/build/so...ice6/10020.htm

Bu adreste bir tutorial var. İngilizce ama resimlerden ne yapıldığı anlaşılıyor. Kesim işlemi sonrası çok basit bir arayüz değilse kaymalar mutlaka olur bu nedenle kesmeden önce iyi kurgulama yapmak gerekiyor. Ayrıca HTML bilgisi de şart diye düşünüyorum.

Kolay gelsin.
Sargon şu an çevrimdışı  
Old 22.08.2007   #5 (permalink)
ysfozy

@Fikret

Zaten Fireworks ve Photoshop ile Slice işlemini yapabiliyorum. Fakat sorun birazda Sargon arkadaşın dediği gibi kurgulamada galiba. sorun Dreamweaver üzerinde düzenleme kısmında.

@Sargon

Tavsiyen için teşekkür ederim Sargon. O sayfayı inceledim ama açıkçası çok basit geldi Benim tasarladığım site çok daha komplike bir tasarıma sahip. Zaten o şekildeki sayfalara slice işlemi uygulayabiliyorum. Temel HTML bilgimde var, yalnız seninde dediğin gibi slice yaparken neyi nereden keseceğimi düşünmekte zorlanıyorum. Böylece tablo içersine yazı eklediğimde, tablonun kayması ile beraber tüm site kayıyor.

Tasarım işinde takdir ettiğiniz, "Tasarımını buraya emanet edersen, çok güzel hallederler" diyebileceğiniz bir tasarım sitesi var mı? Ayrıca bu sitedeki bazı arkadaşlarda bu işlerde çok iyi diye biliyorum. Birkaç arkadaşı tavsiye edebilecek var mı?

Teşekkür ederim
Old 23.08.2007   #6 (permalink)
turanyum

turanyum's Avatar

Yer: izmir

Merhaba,
ben de sayfa tasarımı yapıyorum fakat genelde web'e aktarma işini başkaları gerçekleştirdiği için bu konuda rahatım. Elbette işin belki de en önemli kısmı tasarımı web'e olduğu gibi/eksiksiz, güzel bir şekilde aktarabilmek, belki de işin en uğraş verici kısmı bu. Bence tasarımının küçük bir kopyasını buraya yolla ve bilgili olan arkadaşlar da sana nasıl parçalayacağın ya da tablolamayı (CSS kullanacaksan div'lemeyi) nasıl yapacağın konusunda yardımcı olurlar kanısındayım. (yardımcı olan olmazsa da mesuliyet almam (:
turanyum şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2007   #7 (permalink)
xuma

xuma's Avatar

Yer: Dreams

Aslında bu iş için özel servisler mevcut.Örneğin psd2html gibi.Ancak fiyatlar gerçekten oldukça uçuk ve genelde sunulan özellikler üstüne ekstralar istemeniz gerekebilirki bunlarda ücrete tabi.Bunun gibi ancak daha uygun fiyatlı servisler bulabilirsen bence bu yolu dene.
Old 23.08.2007   #8 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

Alıntı:
xuma tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Aslında bu iş için özel servisler mevcut.Örneğin psd2html gibi.Ancak fiyatlar gerçekten oldukça uçuk ve genelde sunulan özellikler üstüne ekstralar istemeniz gerekebilirki bunlarda ücrete tabi.Bunun gibi ancak daha uygun fiyatlı servisler bulabilirsen bence bu yolu dene.
Eğer orta ölçekli bir şirket değilseniz fiyatlar grçekten de biraz yüksek ama verdikleri hizmetlerde epey iyi.
Old 23.08.2007   #9 (permalink)
ysfozy

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sağolsun bir arkadaşım siteyi HTML şekline getirebileceğini söyledi.

Ama bu işlemi öğrenmek şart oldu. Photoshopta hazırladığınız tasarımlar, eğer kullanamayacaksanız, ne işe yarar ki? Değil mi
Yanıt

Etiketler
fireworks , html , photoshop , slice , web tasarim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 18:10.