Zoque.Forum
»
Nereden Başlamalı?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Nereden Başlamalı?
Kendini geliştirmek isteyen birisi olarak ve benim gibi düşünen arkadaşlar adına da birkaç soru sormak istiyorum.
Kaliteli işlere imza atmak istiyorum. Yaklaşık 1-2 yıldır web ile uğraşıyorum fakat bilgim fazla sayılmaz. Biraz HTML biliyorum o kadar. CSS ve PHP çok az biliyorum. Hatta bilmiyorum demek daha doğru olur. Yani sıfırdan başlıyorum. Geçen yıl flash ve Action script dersi aldım. flash ile de az-çok haşır neşir oldum. Bütün bunları bir yana koyarsak amacıma ulaşmak için kendimi ciddi anlamda geliştirmeliyim. En azından web programlama konusunda. Bu yüzden önerilerinizi almak istiyorum. Nereden başlarsam daha doğru olur. Nasıl bir yol izlemeliyim. Dil olarak çoğunluk PHP dilini tavsiye edecektir ama yine de sorayım. Hangi programlama dilini öğrenmem yararıma olur? Bunun yanısıra başka nelere ağırlık vermeliyim. Görünüm, veritabanı bağlantısı, vs... Her şey gelişiyor ve ayak uydurmak için çaba göstermek lazım. Daha önce buna benzer konular açılmıştır ama yakın zamanda açılan konu bulamadım. O yüzden yeni konu açmayı uygun gördüm. Benim durumumda olan birçok arkadaş için iyi öneriler geleceğine inanıyorum. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Nereden Başlamalı?
Sizin durumunuzu tam bilemiyorum ama genelde yıllardır karşılaştığım nereden başlamalıyım sorusunun en kesin cevabının "nereden olduğu önemli değil, yeterki başlayın" olduğunu tespit ettim, daha önce incellediğim pek çok örnekte nereden başlama kararsızlığı yüzünden yeni kullanıcıların uzun süre birşeyler yapmayı başaramdıklarını gördüm, bunun nedeni nereden başlamalıyım sorusunun kendi içinde bölünerek çoğalması örneğin siz bir karar verip bundan sonra PHP çalışacağım dediğinizde arkdan bir sonraki soru geliyor PHP'ye nereden başlamalıyım, o konuda da bir karar verip kitap alsanız kitaba nereden başlasam acaba vs. gibi devam ediyor
Basettiğiniz teknolojiler birbirinin birer parçası olduğu için birine yaklaştığınızda diğeri ile aranızdaki mesafe de giderek kısalacaktır sadece CSS üzerine çalışsanız bile bunun yanında diğer pek çok şey öğreneceksiniz, ve birine hakim olduğunuzda diğerini kavramanız da kolaylaşacak. Yani yol ve yöntemler üzerinde fazla düşünmeden bir an önce biryerlerden başlamanızı öneririm.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Kimi, dediğin kitabı daha önceden almıştım. Teşekkür ediyorum.
meteryus, güzel cevap olmuş sana da teşekkür ediyorum. Bugün Numan Pekgöz'ün "Web'de Erişilirlik, xhtml ve css" kitabını alarak başladım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
HTML sanıldığı kadar basit bir dil değil. Çok farklı yapıları var. Bence tam anlamıyla HTML öğrenmeden diğer dillere geçme. Bu diğer diller için de geçerli. Daldan dala atlamak pek iyi sonuç vermez.
Bence sıra şöyle olmalı : HTML PHP JS/CSS AS3(flash) XML Tabi bunlara paralel olarak da : Photoshop Yapılması gereken çok iş var gibi duruyo. Kolay gelsin ![]() ------------- Bir de dip not: İngilizcen varsa hiç kitap arama W3Schools.com çok iyi bir kaynak. Gerek dil referansları, gerek örnekleriyle işini fazlasıyla görür.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Evet haklısın ama İngilizcem o kadar iyi değil. Bir de İngilizce çalışmam gerekecek bu durumda
![]() En iyisi Türkçe kaynaklardan faydalanmak. Numan Pekgöz'ün kaynağı genel bilgi veriyor. CSS'i ya da xhtml'i öğretmiyor. Yine de güzel bir kaynak. Yeni başlayanlar için ideal diyebilirim. Fikir edinmeni sağlıyor. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| asp , database , grafik , php , programlama , veri tabani , web , www |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!