»
WordPress'te kendi temamı yapmak istiyorum?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
WordPress'te kendi temamı yapmak istiyorum?
Merhabalar, Biraz geç kalmakla beraber şu sıralar blog ortamına merak saldım ve Wordpress'i yükledim. Fakat tasarıma meraklı birisi olarak kendi yaptığım sayfa tasarımını tema olarak kullanmak istiyorum. Biliyorum bunun için öncelikle XHTML ve CSS öğrenmem gerek ama daha yolun başındayım bu konuda. Araştırdım fakat tamamen bilgi edinebileceğim bir sayfa çıkmadı karşıma. Bu konu ile ilgili (tasarımı temaya dönüştürmek) bilgilerinizi ve bildiğiniz adresleri benimle paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: WordPress'te kendi temamı yapmak istiyorum?
Bu yazılımı daha önce de bir çok kez dile getirdim.Adobe GoLive ile rahatlıkla kendi Wordpress temanı yapabilirsin.
Bu yazılımı kullanırken izleyeceğin yol adım adım şöyle olacak;
GoLive ile bu iş kolay gözüksede tema yaparken bilinmesi gereken çok şey var.İş sadece temayı yapmakla bitmiyor.Temanın erişilebilir de olması lazım.Erişilebilirlik için buraya tıklayıp yazıyı okumanı şiddetle tavsiye ederim.Her bağlantıya tıkla, her yazıyı oku, incele. Unutma ki tema yapmak sadece zaman işi.tema ilk denemende olacak diye bir şey yok.Ama zamanla, bilgin arttıkça bu iş çocuk oyuncağı olacak ve ihtiyacın sadece ilham olacak. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Adobe GoLive'ı daha önce birçok kez kullanayım dedim ama Dreamweaver hep engelledi (: Verdiğin bilgiler için gerçekten çok teşekkürler. tema oluşturmanın zaman işi olduğunu ben de biliyorum fakat işte birinin "bu böyle böyle, böyle yaparsan böyle olur, şu yoldan gidebilirsin" demesi gerekiyordu galiba, sağolasın... (:
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
oky: verdiğin siteyi inceleyeceğim, pratik bir şeye benziyor, sağol.
cihangir: aslında HTML bilgim var ve iyi, bunun için XHTML'i anlamakta zorlanacağımı düşünmüyorum fakat CSS konusunda tecrübesizim, sağol. Sanırım önceliklke kendime basit tasarımlar yapmam gerek XHTML ve CSS ile, daha sonra da blog tema işine girsem iyi olacak (: |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Sevgili Osman sitesinde konuya değinmiş ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalışmış.
http://osman.borutecene.com/wordpres...ate-yapilir-1/ http://osman.borutecene.com/wordpres...ate-yapilir-2/ http://osman.borutecene.com/web-site...sil-yapilir-3/ |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!