»
MENU ve vertical-align
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
MENU ve vertical-align
Basit bir menüm var. CSS kodları şöyle; Kod:
.divmenu a{
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
text-decoration:none;
color:#FFFFFF;
width:100px;
height:100px;
display:block;
background:#900;
text-align:right;
float:left;
padding:10px;
vertical-align: bottom;
margin:0 1px;
}
.divmenu a:hover{
background:#400;
}
Gördüğünüz gibi "vertical-align: bottom;" kodu işe yaramıyor. Ben tam olarak oluşturduğum 100x100 content alanının sağ alt köşesine bu yazıları yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: MENU ve vertical-align
daha iyi bir yöntem varmı bilmiyorum ama ben , padding:85px 10 px 10px 10px; gibi padding ekliyerek yaızı yukardan aşağı iterek yapıyorum , tabi div boyutunu eklediğim padding kadar düşürerek.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Onu söylemeyi unuttum. Aynen o yöntemi denemiştim olmuştu. Fakat iki satırlık bir menü yazısı olunca aşağıya doğru patlıyordu doğal olarak. İşte bunu önleme adına gerçekten v-align gibi bir teknik kullanarak yapmanın bir yolu var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Bende bugün yaptığım bir tasarımda bir div tagını sayfanın dibine yerleştirmem gerekmişti. w3schoolstan CSS bölümünü karıştırırken vertical-align özelliğini görmüştüm. İlk başta senin gibi işe yarar diye düşündüm. Ancak bende vertical-align özelliğini kullanamadım. Olmadı. Benim tahminim bu özellik tablolardaki hücrelerin (yeni td taglarının) dikey hizzalama özelliği olan valign için CSS de kullanılan karşılığı olsa gerek. Yeni td ve benzeri taglar ile çalışıyordur. Tabi dediğim gibi bu benim tahminim.
Aslına bakarsan senin verdiğin kodlarda vertical-align: bottom; kodu yerine padding:90px 10px 10px 10px; tam senin istediğin sonucu verdi. HTML Code:
.divmenu a{
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
text-decoration:none;
color:#FFFFFF;
width:100px;
display:block;
background:#900;
text-align:right;
float:left;
margin:0 1px;
padding: 90px 10px 10px 10px;
}
.divmenu a:hover{
background:#400;
}
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Evet onu da söyleyeyim, tablo içinde yapıyorum. Ama ben özellikle content alanına dikey hizalama yapmak istiyorum. Yani illaki bu yoldan olsun. =)
Veya bu yoldan olmuyorsa, öyle başka bir yöntem söyleyin ki en kısa yöntem o olsun. =] |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Vertical-align IE tarafından tam olarak desteklenmediği icin kullanılmıyor. Ben de pek kullanmıyorum ama senin bu sorundan sonra nasıl kullanıldıgını anlamaya çalıştım. Çeşitli değerler vererek yaygın tarayıcılarda denedim, Firefox, Opera ve Safaride istediğım görünüm elde ediliyor. Ancak IE hala desteklemiyor, IE7 de bu konuda bir gelişme olmamış.
Bu yüzden position:absolute; ile yazıyı sag alta koşeye aldım. Ekteki dosyada bu da var. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!