Zoque.Forum
»
aynı div'in tekrarını saklamak
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: aynı div'in tekrarını saklamak
şimdi o zaman şöyle anlatayım ben.
blogger'da <blogger> ve </blogger> tagleri arasına 1 blog girdisi düzenleyebiliyoruz ve bu bütün blog girdilerimiz için geçerli oluyor. yani benim anasayfamda 7 adet blog yazısı varsa mesela, <blogger> <burda blog yazısı kodları> <burda Adsense kodları> </blogger> yaparsam 7 yazının da altına Adsense çıkıyor. ben öyle bi div class yaratiyim istiyorum ki, sadece ilki görünsün. <blogger> <burda blog yazısı> <div class="x">Adsense</div> </blogger> yapınca style kısmında x class'ına atadığım değerler sayesinde sadece ilk yazının altında Adsense kodları görünsün, diğer 6 yazının altına da otomatik olarak eklenen Adsense kodları x class'ına atanmış bu özel değerler sayesinde yok sayılsın. çok şey istiyorum galiba ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
hayır maalesef o değil, çünkü dediğim gibi div'e HTML kısmında müdahale edemiyorum. en azından ayrı ayrı edemiyorum. bir kere koyuyorum, blogger onu her yazının altına kopyalıyor. birine display none diğerine display block diyemiyorum yani. sanırım bu iş javascriptle falan olacak, CSS yetersiz kalıyor.
yine de hepinize teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
blogger herhangi bir HTML kodu üretmiyor. sadece <blogger> ve </blogger> tag'lerini veriyor. arasına header, content ve footer şeklinde bir blog yazısını meydana getirecek kendi xhtml kodlarını yazıyorsun. sayfada kaç adet blog yazısı varsa, blogger bunları o sayıda tekrarlıyor alt alta. benim istediğimse, bir defaya mahsus girebildiğim footer'lardan ilkinin görünmesi, diğerlerinin yok sayılması. hepsi display: block olduğu halde.
JavaScript'ten zerre anlamam ama hep görüyorum if / else komutlarını. sırf ingilizce bilgimle konuşuyorum, benim aradığım aynen "eğer daha önce footer gösterilmişse bir daha gösterilmesin" diyecek bir kod. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!