|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
checkbox ile Açılıp Kapanan Tag Sorunu
Merhabalar, Bir checkbox ile açılır kapanır tag oluşturdum. Bu checkbox işaretlenirse db açılan tablodaki değeri işleyecek. sorun ise şurada; checkbox işaretliyken sayfayı refresh yaptığımda checkbox hala işaretli oluyor ama güncellenecek yeni veri tablosu kapanıyor. Bunu nasıl aşabilirim? Kod:
<div> <input type="checkbox" value="1" name="deger" onClick="ackapa(this.checked,'Guncelle');" >Güncelle?</div> <div id="Guncelle" style="display:none;"> <span>Yeni Değerler</span> </div> <script> function ackapa(check,id){ if(check) document.getElementById(id).style.display='inline'; else document.getElementById(id).style.display='none' } ackapa(false,'Guncelle'); </script> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: checkbox ile Açılıp Kapanan Tag Sorunu
Kod:
<HTML> <head> <script> function ackapa(check,id){ if(check) document.getElementById(id).style.display='inline'; else document.getElementById(id).style.display='none' } function ack() { dgr = document.getElementById('deger').checked; ackapa(dgr,'Guncelle'); } </script> </head> <body onload="ack()"> <div><input type="checkbox" value="1" name="deger" id="deger" onClick="ackapa(this.checked,'Guncelle');" >Güncelle?</div> <div id="Guncelle" style="display:none;"><span>Yeni Değerler</span></div> </body> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: -
|
Teşekkür ederim kıvanç, tam da yapmak istediğim şeydi ama js ile aram olmadığı için yapamıyordum.
Bilgilenme amaçlı bir soru sormak istiyorum, body tag'ına eklenen onloadlar çoğaldığında ne tür bir yazım tarzı var, yani her farklı onload ayrıca mı yazılır? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
rica ederim,
body tagında onload özelliği sadece 1 kere kullanılır. onload da birden fazla işlem yaptırmak istiyorsanız, mesela bizim örnekteki ack() fonksiyonu zaten onload olunca 1 kere çalışacak, bu fonksiyonun içerisinden istediğiniz kadar başka fonksiyon çağırabilirsiniz. Örneğin; Kod:
function ack()
{
fonk1();
fonk2();
fonk3();
}
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!