»
bazı sitelere girince internet bağlantısının kopması
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
bazı sitelere girince internet bağlantısının kopması
bazı internet sitelerine girince bağlantım kesiliyor. neyle ilgisi olabilir, konuyu nereye açacağımı şaşırdım. vista'dan olabilir (yazılım bölümü), modemden olabilir (donanım bölümü), siteden olabilir (www bölümü), aklınıza bir şey geliyor mu? bağlantımı koparan örnek bir site: http://kovuktakiler.blogspot.com/ girince çat diye kesiliyor bağlantım. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: bazı sitelere girince internet bağlantısının kopması
Modeminin Firewall'ını kapatıp, bağlantını kesen sitelere tekrar giriş yapmayı dene. Eğer başarılı bir şekilde giriş yapabiliyorsan, Modeminin loglarını görüntüle. Eğer orada o bağlantını kesen sitelerle ilgili herhangi bir saldırı logu görüyorsan eğer durum kritik olabilir.
Bazı networklere virüs bulaşabiliyor ve bu virüs modemide etkileyebiliyor. Şahsen kendi network'ümde de benzer bir sorun vardı. Network üzerinde bir virüs ve diğer zararlı taramalarını yaparak, sisteminizin temiz olduğuna emin olunuz. Daha sonra modeminizle ilgili gerekli firmware güncellemelerini yaparak, elinizden geliyorsa, modemi fabrika ayarlarına geri döndürünüz ve bu bağlantınızı kesen sitelere tekrar giriş yapmayı deneyiniz. Eğer yine bağlantınız kesiliyorsa, sorunu başka yerde aramak gerekiyor. Modem loglarına göz atmayı unutmayın. Özellikle bağlantınız kesildikten sonra orda yazan sebeb size sorunun nerden kaynaklandığı hakkında bilgi verebilir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
hiç vista kullanmadım, maksimum half open bağlantı sayısı xp'deki gibi mi, bilen var mı? bu sorunu çözer mi bilmiyorum ama bazı programları kullanırken internet tıkanıyor gibi oluyorsa genellikle bununla alakalı. bunu arttırmak için registry değerleriyle oynayan programlar var. senin sorununu düzeltmese bile kullanmakta yarar var.
tcp/ip half open connection limit
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
benzer sorunu ben de yaşıyorum ama bir türlü sebebini anlayamadım. Netde geziniyorum, yeni sekme açıyorum, örneğin Google, yahoo gibi servislere gitmek için adreslerini giriyorum, bekle bekle birşey yok. 3. 4. denemede ancak geliyor. Sebebini anlayamadım ama.
Kaspersky I.S. kullanıyorum. Modemimdeki 4 ampul de yanıyor (yani bağlantı var) bilgisayarımda zararlı kımıllar yok. Başlangıçta bilmediğim bir program açılmıyor (msconfig) Sistemi kuralı 1 hafta olmadı. Bir sorun yok yani ama tarayıcım kafasına göre takılıyor. Not: İyi ki yazdığım metni kopyaladım yoksa bu mesaj da gidiyordu, yine bağlanmadı.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Herşey bir gün MSN açtığımda ZoneAlarm'ın verdiği uyarı ile başladı. Şu program internete ulaşmaya çalışıyor, ne dersin izin vereyim mi gibi bi'şey sordu. programın adı 3 harfli bişeydi. İlk harfi ve son harfi Japonca karakterler gibi bi'şey ortadaki harfi bazen E, bazen Ç, bazen başka bir harf oluyordu.
Hiç izin vermedim. Sonra ip'ler başladı. O ip'lere de izin vermedim ve sonunda zaman bulup tarama yaptım. ZoneAlarm 14 spy, 3 virüs buldu. Kaspersky kurdum ZoneAlarm'ı kaldırıp. 3 Tane de o buldu. Temizledim vs... Sonra formatlayıp yeniden kurdum işletim sistemini ve daha önce kullandığım ZoneAlarm yerine Kaspersky I.S. kurdum. Bir tuhaflık var ama çözemedim. Acaba yine ZoneAlarm mı kullansam?
|
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Modemin panelinde ekstra firewall ya da benzer IDS gibi bir aksiyon varsa muhtemelen ondaki bir bugdan dolayi olabilir. Modemin firmware update i var mi diye bir sitesini kontrol istersen varsa da update et. ( Bu arada modem USB modem degil di mi? )
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!