Zoque.Forum
»
Css Absolute problemi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Css Absolute problemi
Merhaba , asagıdaki sekilde bi CSS kodum var , yanlız Firefox ve internet explorerda cok farklı görüntüler alıyorum .Bu yuzden thumbnail goruntulerini ufalttım ama bu da oldukca kötü bir görüntü olmasını engellemiyor. Sorunun " absolute " tan kaynaklandığını düşünüyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim
![]() <style type="text/CSS" media="screen"> div.slideshow { margin: 0px auto; } div.slideshow ul { background: #D8ECF3; bottom: -57px; left: 0px; position: absolute; overflow: hidden; padding: 0px 0; z-index: 10001; } div.slideshow ul a { background-position: 50% 50%; cursor: pointer; display: block; height: 39px; margin-right: 5px; opacity: 0.5; width: 46px; } div.slideshow ul a.active, div.slideshow ul a:hover { opacity: 1; } div.slideshow ul li { float: left; list-style: none; } </style> Firefox Görüntüsü ![]() İnternet Explorer görüntüsü ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Css Absolute problemi
div'in yüksekliği
bu konuyu inceleyip sayfamın basına doc typeı Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> ![]() |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Emin olmak istedim de
![]() Peki absolute yapmak yerine float:left yaparak yan yana dizmeyi denesen? Şimdi açıkçası ben ul-li ikilisinin "yan yana" dizilen şeylerde kullanılmasını çok mantıklı bulmuyorum ama bu tamamen benim yanlış düşüncem de olabilir, yani çok net bi dayanağı yok. Konuya dönelim Absolute demek yerine margin ve/veya paddingler'le ana div'in içine koysan, ve ana div'in de genişliğini çok büyük bir sayı, overflow'unu hidden yapsan. İçindeki her öğe de block ve float:left özelliklerine sahip olsa ve margin yerine padding lerle aralarındaki boşluğu ayarlasan?(padding diyorum çünkü flot ve margin'i birlikte kullanınca IE6 ilk elemanın margin'ini 2 katına çıkartıyor.) Bi de öyle baksak? (FF görüntüsü silinmiş bir de )Örnek için imzamdaki sayfanın önizleme kısmı ve liste görünümü işine yarayabilir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
,şimdilik geçici bir çözüm gibi oldu ilerleyen gunlerde daha detaylı bir şekilde ilgilenmem gerekecek ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!