Zoque.Forum
»
İşi internete taşıyalım dedik
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
İşi internete taşıyalım dedik
Merhabalar.
Şu sıralar bir bilgisayarcı için web sitesi yapacağım. Yapacağım sitede; 1. Ürün tanıtımlarının yapılacağı bir elektronik ticaret sistem (sadece satış işlemi olmayacak), 2. Mevcut müşteriler ve/veya potansiyel müşteriler ile olan ilişkiyi internet üzerinden takip etmek için bir crm sistemi, bu sisteme müşterilerin sorular sorup-cevap bulabileceği bir ticket sistemi de entegre edilecek, 3.Ticket sisteminden gelen sorularla oluşturulmuş bir genele açık destek bölümü, 4. Bilgisayarlarında kullanabilecekleri programların tanıtımlarının yapıldığı ve indirme linklerinin olduğu download bölümü, 5. Bir forum bölümü, 6. İnsan kaynaklarını yönetebilmek için bir HRM sistemibölümleri olacak... Bu siteyi yapmak için Drupal kullanmayı düşünüyorum. Nedenine gelince; Drupal kullandığım CMS'ler arasında bana göre oldukça esnek ve güçlü bir CMS. İçerik yönetiminden üye yönetime kadar bir çok bölümü kullanışlı bir yapıya sahip. Zorlukları yok değil tabi. Özellikle yeni başlayanlar için oldukça zor gelebilir. Bazen bazı işlemler için de direk kodlara müdahale etmek gerekiyor. Gerekli olan eklentiler içinse; 1. Elektronik ticaret sitemi için UberChart modülünü kullancağım sanırım. Biraz inceledim. Kullanışlı bir modüle benziyor, 2. CRM için SugarCRM ile CiviCRM arasında kaldım. Sugar'ı daha önce kullandım. Yabancı olmadığım bir sistem ama CiviCRM'de Drupal'in yapısına uygun bir sistem sanırım. 3. Drupal'de FAQ diye bir modül buldum sanırım onu kullanacağım. 4. Drupal'de bir download yöneticisi modülü yok. Entegre edebileceğim bir download yöneticisi sistemi biliyormusunuz? Ya da cck, views ve /veya panels modüllerini kullanarak bir download yöneticisi yapısımı oluşturayım. 5. Drupalin içinde ki forumu kullanacağım. 6. Üzerinde çok düşündüğüm diğer bir alan. OrangeHRM diye bir sistem buldum. Bunu kullanmış olan var mı? Tavsiye eder misiniz?Bölümlerle ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirm. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Re: İşi internete taşıyalım dedik
Drupal kullan ve nasıl bir işkenceye maruz kalacağını gör
![]() Eğer Drupal'ı düzgün optimize etmezsen, varsayılan olarak gelen ayrılmış hafıza yetmeyecek, hemen herşeyi SQL içine kaydedecek, 5-6 SQL sorgusunda yapılacak işi bilmem kaç SQL ile yapacak vs. vs. vs. Drupal kullanan ve benzer sıkıntıları yaşayanlar var mı diye web'de kısa bir araştırma yapmanı öneririm. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yakın zamanda benim de tatsız bir Drupal deneyimim oldu; daha önce de Drupal'i severek kullanmıştım, ama 2 nesildir uzaktım. 5+ versiyonla beraber pek çok şey kallavi bir ağırlığa sahip olmuş. ek modül kurunca da modüllerin uyumsuzlukları ve bütün olmamaları, oluşabilen hataların nerelerden olabileceğini kestirememenize sebep oluyor. simple bir community sitesi yapayım derken, yönetimi iyice karmaşık, menülerin hangilerinin hangilerinin altında olduğunu dahi hatırlayamadığımdan her ayar için neredeyse tüm yönetim menülerini dolaştığım ultra-düzensiz bir hale gelmiş. iyi bir proje nasıl dağılır ve kağnılaşır, görmüş olduk. neyse ki Drupal'e güvenmeden elimdeki ikinci projeyi hiç onda yapmayı araştırmadım, işe daha özel bir çözüm buldum da kafam rahat etti. gerçekten Drupal'in detayları, hele de server üzerinde çalışırken, saatlere varan ve sıkıntı veren bir debelenmeye dönüştüğünden projeye karşı motivasyon da haliyle yerin dibine iniyor.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
yapılacak işlemlerin bir çoğunu 3. parti yazılımlara yaptırmak isteyişim açıkcası biraz da bu kaygılardan. yani yazılımlar arasında bir entegrasyon olsun ama her yazılım kendi işini yapsın.. ya da ben fazla iyimser düşünüyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
İyi de, nasıl olacak ki bu iş. Hem entegre olsun hem de senin özel ihtiyaçlarını karşılasın. Bu özel de pek mümkün değil.
Açık kaynak olarak üretilen bütün bir programı kullanmaktansa sadece "library" kullanımını daha çok önemsiyorum. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
@cgencer
kallavi agirliga sahip olmayan, ek modüller kurunca uyumsuzluklar cikarmayan, bütünlük saglayan, olusabilecek hatalari hemen kestirebilecegimiz bir sisteme sahip olan ve karisik yönetim paneli olmayan ultra düzenli görünümü olan özel cözümünüzü bizimle paylasirmisiniz ? keza ben yazilanlari ilgi ile okudum. dedim ki nasil bir yazilim var da bizim bundan haberimiz yok ![]() cözümünüzden ben de faydalanmak isterim. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
her proje kendi çözümünü gerektirir. bir yazılım ne kadar genel olmaya çalışırsa o kadar tatsızlık yaratır; çünkü hata miktarı katlamalı olarak artar. o yüzden projenin gereksinimlerini çıkarın, gereksiz lükslerini ayıklayın. en önemli ve odaklı ihtiyacı belirleyin. ayrıca opensource'ları ticari işleri yapmakta kullanmak çok da sağlıklı değil; hele müşterinize bunu ben yaptım derseniz... benim tercihim artık kendi yazdığım modülleri bir araya getiren bir framework, Zend var bu konuda iyi, CI var, symphony var. framework'ler opensource kolaylığını sağlayıp özel bir yapı geliştirmenizi ve kendi kodunuzu bunun üzerinde uygulamanıza olanak tanıyor.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!