Zoque.Forum
»
resim parçalarına link vermek
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
resim parçalarına link vermek
merhaba arkadaşlar,
şu an gittigidiyor.com'daki büyük resimde (hediye festivali başladı resmi) küçük parçalara (bilgisayar, telefon, parfüm..) linkler verilmiş. örneğin bilgisayar, resimden tam kenarlarından ayrılmış ve sadece ona ayrı link verilmiş. fakat bu link verilen parçalar kare ya da dikdörtgen değil, çok köşeli.. yani map tagıyla yaptıklarımızdan çok farklı. bu şekilde link vermeyi nasıl başarmışlar? umarım sormak istediğimi anlatabilmişimdir.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: resim parçalarına link vermek
Sayfanın kodunu kopyaladım ve Dreamweaver da açtım baktım adamlar üşenmeden image maple çizerek yapmışlar ekstra bir durum söz konusu değil.
Daha açıklayıcı olması için bir map'in kodunu yolluyorum. Alıntı:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Dreamweaver için; resmi ekle, sağ tıkla properties kısmına gel. sol alt köşede map yazan bölgeden istediğin şekilde ver linkleri.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
yada dremamwearın tasarım kısmına gel link vereceğin resmin üzerinde tıkla programın alt sol köşesinde turkuaz mavi renkte yukarlak kare beşgen gibi şekiller olcak onların üzerşinde tıkla sonra resmin üzerinde gel istediğin alanı seç. seçilen yer turkuaz olur. o alanın üstüne tıklayıp linkini dw nin kod kısmına geçip yaz
![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!