Zoque.Forum
»
rss aboneleri
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
rss aboneleri
RSS için feedburner, sayaç içinse stat counter kullanıyorum ve stat counter'a göre günlük ziyaretçi sayıma RSS aboneleri de dahil mi değil mi merak ediyorum. Google'dan gelenleri yok sayarsam RSS abone sayım ile ziyaretçi sayım kafa kafaya. bu da dahil değil diye düşünmeme neden oluyor ama işin doğrusunu sormak istedim.
ayrıca bilen varsa, feedburner RSS abone sayımızı hangi koşulları göz önünde bulundurarak hesap ediyor? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: rss aboneleri
Statcounter in sistemini bilmiyorum ama %99 olarak sayfaya JavaScript ekleyerek calisiyordur, bu durumda da RSS ziyaretcilerini saymiyor demektir. Dolaysiyla senin tahmininin dogru olmasi gerekli.
Feedburner da iki tip istatistik var biri basit digeri ise PRO, PRO daha gelismis ve tiklamalari ve okunma sayilarini yuksek derecede saymaya calisiyor. Dolayisiyla PRO nun verdigi istatistiklere guvenilebilir ama diger gosterme istatistiklerinde Firefox gibi tarayicilar da var dolayisiyla otomatik olarak istek yapilmis ama hic bakilmamis olabilir. Benim tahminim %25 i otomatik istek geri kalani gercekten bakip okuyan kisiler ama bunun yaninda PRO olmazsa toplu RSS okuma yerlerinden okuyan kisilerin sayisi tek gozukebiliyor sanirim. Mesela newsgator ya da Google Reader kullnanan 100 kisi de olsa senin istatistiklerinde 1 kisi gosukuyor sanirim. PRO olayi bunu engelliyor ve ek olarak PRO da tiklama vs. de gordugunden gercekten istatistikler verimli hale geliyor. PRO hesaplar artik ucretsiz dolayisiyla PRO degilse hesabin sadece aktive etmen gerekiyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
evet stat counter o şekilde çalışıyor ve dediklerine bakılırsa dahil etmiyor. bu iyi haber. demek ki gerçek ziyaretçi sayılarımız aslında toplam ziyaretçi + RSS abone sayısı. ki dediğim gibi neredeyse [RSS abonesi > (toplam ziyaretçi - Google'dan gelenler)] olması da biraz düşündürücü. yani yakında heralde web siteleri sadece Google'dan gelenlerin hizmetinde olacak
![]() bunu olumlu mu yoksa olumsuz mu görüyorsun? çünkü bildiğim kadarıyla webrazzi ile birlikte senin blogun türkçe içerik yapanlar arasında en fazla RSS abone takipçisine sahip bloglar. cevap için teşekkürler ayrıca ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Rica,
Alıntı:
Simdi analytics ten kontrol ettim, Daha onceden dikkat etmemistim.Bence mantikli bir sonuc bu. Eger kisi benim sitemi duzenli olarak takip ediyorsa ve RSS ne biliyorsa RSS kullanmamasi icin hic bir neden yok. Tum yazdiklarimi kirpmadan RSS e koyuyorum ve ayni sekilde ben de mesela onlarca siteyi aylarca sitenin kendisini gormeden RSS uzerinden takip ediyorum. Diger kisilerinden benzer bir sey yapmasi mantikli geliyor bana. Sanirim bu yeni trend ve daha da populer olacak. Olumlu mu, olumsuz oldugu sanirim neye gore baktigimiza bagli. Adsense e bakinca olumsuz O kadar kisi reklam gormemis oluyor. Olumlu yani ise o insanlar gercekten siteyi takip ediyor, o da sitenin ana amaci sonucta.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!