»
Siteye resmi uygun şekilde ekleme
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Siteye resmi uygun şekilde ekleme
web sitelerinize resim, grafik, vb. ekleyeceğiniz zaman nasıl bir yönteme baş vuruyorsunuz? Photoshopla gerçek boyut ve veri boyutu küçültme işlemlerinde hangi adımları uyguluyorsunuz? Örnek olarak kaydederken uzantısını nasıl belirliyorsunuz? (.jpeg, .gif, vs..). Görüntü kalitesinde sorun yaşamak istemiyorum fakat resimlerinde hızlı açılacak şekilde olmasını istiyorum. Tavsiyeleriniz neler acaba? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Siteye resmi uygun şekilde ekleme
grafik özellikleri göstereni .gif fotoğrafik özellikler göstereni de .jpg ile kaydedebilirsin.
bazen ikisinin arası gibi şeyler oluyor, ayrıca jpg'nin quality'si var. zaten fotoşop penceresinde önizleme ve kaplayacağı alan da gösteriliyor, hah budur diyene kadar deneyebilirsin kaydetmeden önce. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
Bunun için çeşitli yöntemler vardır ama sanıyorum en standardı:
- Ebatları küçük olan görseller için = .gif - Ebatları büyük olan görseller için = .jpg kullanmaktır. Mesela 100px * 50px ebatlarındaki küçük bir görseli gif ile kaydederseniz yaklaşık 3-5kb. olabilirken, jpg ile kaydederseniz (quality çok farketmiyor) 15-20kb. gibi bir boyut çıkabiliyor. Tersi durumda da, 500px * 450px gibi büyük ebatlardaki görseli jpg ile kaydederseniz yaklaşık 20-30kb. olurken, gif ile kaydederseniz 50-60kb. olabiliyor. Görsellerinizi hem gif hem jpg olarak kaydedip her birinin boyutlarına bakarak durumu kestirebilirsiniz.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Yıllardır jpg optimizasyonunda Box Top software'in ProJPEG eklentisini kullanıyorum. Oldukça başarılı...
http://www.boxtopsoft.com/ |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!