Zoque.Forum
»
Plesk vs Helm...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: Plesk vs Helm...
Alıntı:
![]() PLESK 'in desteği üstüne panel tanımam. ![]()
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İyi olmuş teşekkürler bilgilendirme için..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Helm birkaç arkadaşın kendi gayretleri ile başlattığı ve gerçekten son derece başarılı bir firma (idi), özellikle Helm 3 ile benim gibi son derece fanatik müşterileri oldu. Ama onlar da büyüme hastalığına tutuldular, Helm 4'ü de yapıp iyice para kıralım dediler, ne yazık ki olmadı, yaklaşık 1 yıl mevcut ve potansiyel müşterilerini Helm 4 geldi geliyor diye oyaladılar, hatta "Helm 3'ü alana çıktığı zaman Helm 4 bedava" promosyonu bile yaptılar (ben de bu promosyonda almıştım), sonuçta çıkan ürün ise tam bir felaket oldu. Çıkalı epey bir zaman olmasına rağmen hala düzgün çalışan bir upgrade yazılımları yok, Helm 3'den 4'e upgrade yapmaya çalışan herkes mutsuz ve şikayetçi. Kaçıncı küçük update paketlerini çıkardıklarını ben bile unuttum (şu an 4.0.1.20 gibi birşey oldu), her update'de bir şeyi düzeltip başka bir şeyleri bozdular. Bir de o arada onlar kadar başarı ile başlayan DotNetPanel çıktı, bazı müşteriler ona kaydılar. Hintlilerin hosting Controller'ı da son versiyonu ile oldukça takdir sağladı. Yani piyasaları da iyice daralmaya başladı. Swsoft'da gerçekten onları almak için tam zamanı bulmuş oldu, kolayca büyük bir rakiplerini almış oldular, Helm'in ortakları da dertlerinin çoğundan bir anda kurtuldular.
Tek temennim Swsoft'un Helm'i bir an önce kararlı çalışır hale getirmesi, aspcibertan'ın dediğinin aksine forumlarda Swsoft'un yazılım kısmının çok güçlü olduğu, ama desteklerinin oldukça kötü olduğu yazıyor, ben destekten vazgeçtim, önce ortaya düzgün çalışan bir Helm 4 çıkarsınlar, destek kısmını sonra düşünür herkes.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bu arada bir not daha, evet aspcibertan'ın dediği gibi Helm gerçekten Plesk'den çok daha hızlı, kontrol paneller arasında en hızlılardan biri (gerçi toplasan 3 - 5 tane kontrol panel bile çıkmaz ya
, bir forumda okumuştum, Helm kullanıcıları ile Plesk kullanıcıları tartışıyorlardı, Plesk'in yavaş olduğu herkesçe malum, sonunda sıkı bir Plesk kullanıcısı; "sonuçta herkes de günün 2 saatini kontrol panelde geçirmiyor ya, yavaş olsa ne olacak" yazdı, hız konusu bir anda kapandı ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Host işine girersen deil 2, 22 saatin panel başında geçiyor Hayri abi
Sizin tavsiyenizle dotnet i ve hc yi kurup deneyeceğim zaten. Helm artık tarih oldu:P:PArtık PLesk in Türkçe destek sayfaları var (resmi değil), plesk ile ilgili sorunları zaten netten çözüyoruz abi, aynı durum helm için de geçerli olacaktır sanıyorum. Ticket açıp 2 saat beklemektense, 2 saat nette araştırırız. Ya da telefonla arayıp 1 yıllık lisans parasını 10 dakikalık telefon görüşmesine vereceğimize ![]() c1982, biz seve seve test ederiz ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Valla sen de haklısın
Gerçekten ilk kurulumları yaparken insan çok vakit harcıyor, ama herşey bitip sistem çalışınca ondan sonra kontrol panelde fazla zaman harcamıyorsun.Helm'i de hemen tarih yapma, bence Swsoft Helm'i bırakmayacaktır, hatta dedikodulara göre Plesk'i bırakıp Helm'e devam edebilirler deniyor, sadece Helm'i de kendi şekillerine uydurmaları lazım. Helm için de http://forums.webhostautomation.com/ adresini kullanabilirsin, İngilizce tabii ki. Ben bütün sorularımın cevaplarını orada buluyorum, ayrıca forumda sık sık yazan Rubal diye bir Hintli arkadaş var, çok sıkışırsan ona mesaj atıyorsun, mesela IIS'de PHP 4 ve PHP 5 çalıştırmak, kontrol panelden de (Helm, DNP, vs.) müşterinin ayarlamasını istiyorum diyorsun, Paypal hesabıma 75 Dolar gönder diyor, gönderiyorsun, Remote Desktop bilgilerini mailliyorsun, 1 saat sonra herşey hazır. Ama para vermem diyorsan da oku allah oku ![]()
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Helm'i beğeniyorum ben, umarım swsosft bizim için bir güzellik yapar.
bu arada hem konu dışı hem de değil (:P); SQL server 2005 express i kuracağım ben, helm veya dotnetpanel de gerekiyor mssql, ancak express in 4 gb ve 1 cpu sınırı var ve benim alacağım sunucu çift çekirdek işlemci, dolayısı ile windows iki işlemci listeliyor malum; bunu nasıl aşabilirim? kontrol panel dışında mssql kullanmayı düşünmüyorum. kontrol panel için de ona o kadar lisans vermem açıkçası ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!