Zoque.Forum
»
Adsl tarife değişikliği çeliişkisi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Malatya
|
Adsl tarife değişikliği çeliişkisi
Merhabalar, kotalı olan ADSL tarifemi aralık ayının 10 undan önce limitsiz yaptırdım ve ordaki memur arkadaş aralık ayını limitsiz kullanacağımı söyledi.Fakat bugün ADSL abone bürolarından biri limitsiz tarifenin ocaktan itibaren geçerli olacağını söyledi.Ben ilk memura güvenerekten kotayı biraz gümlettim.Bu konuda net bi bilgisi olan var mı?
Ücretlendirmeyi nasıl yapıyorlar acaba?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Adsl tarife değişikliği çeliişkisi
Mantıksal olarak, tarife değişiklikleri genellikle bir daha ki fatura kesim tarihinden itibaren yapılır, bankalar,Telekom hizmeti verenler vs..vs..
Telekom'da sonuç olarak ayın 1'ini baz aldığından, faturan hayırlı olsun.. .onur
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Tarife değişikliği anında aktif olur fakat bir sonraki aydan itibaren kullanabilirsiniz diye biliyorum ben.
Benim bir arkadaşımın da başına gelmişti. Yüklüce bir fatura ödemek zorunda kalmıştı. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
benimki tarifeyi değiştirdiğim ay içerisinde aktif olmuştu, en azından değiştiren Telekom yetkilisi öyle söylemişti ancak faturada kota aşım ücreti diye 7 ytl lik bir ücret gözüme çarptı. işin ilginci bu 7 ytlyi, limitli tarife olan 29'un değil limitsiz tarife olan 49'un üzerine eklemişlerdi. yani 56 ytl fatura gelmişti. aradım sordum geçen aydan kalmıştır gibi bir şey dediler ben de 7 ytl diye çok üstelemedim. aksi gibi de o ay 6 gb indirdiğim için faturanın limitli tarifeye göre gelmiş olması daha mantıklıydı tabi bunu hiçbir zaman öğrenemedim.
ama dediğim gibi tariyeyi değiştirirken Telekom yetkilisine üzerine basa basa sordum hemen aktif olcak mı diye, hatta genelde fatura kesim tarihinden sonra aktif olur emin misiniz diye üsteledim, bana kesinlikle hemen aktif olcak için rahat olsun demişti. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Malatya
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben ADSL tarifemi değiştirdiğimde tarife 1-2 gün içinde aktif olmuştu ancak fatura üzerindeki tarife değişikliğim son gelen faturadan bir sonrakinde değişmişti. Dolayısıyla, teknik olarak hemen aktif olması en son faturanın kesilme tarihine kadar ücretlendirme ve tarife konusunda aslında bir değişiklik getirmemiş oluyor herhalde. Limitliden limitsiz tarifelere geçerken dikkat etmek lazım. Ayrıca Telekom şubelerinde çalışanların bazıları konu hakkında birşey bilmeseler de kendi tahminlerini emin emin söyleyebiliyorlar.
Umarım faturanız çok yüksek gelmez.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!