Zoque.Forum
»
bir site nin baska sitelerin arama sonuclarinda konu olmasi zararlimidir ?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
bir site nin baska sitelerin arama sonuclarinda konu olmasi zararlimidir ?
Baslik yazma konusunda kararsiz kaldim. Umuyorum anlasilir yazarim.
Uzun ugraslarla ufak bir projeyi hayata gecirmek adina bir site olusturdum. Konusunda yerel agirlikli olmak üzere yabanci kisi, kisilerin, türlerin yoruma dayali, bilgi iceren konular olusturmaya basladik. Acilan basliklar ve konularin bir cogunda Türkce ve diger dillerde alternatifi olmadigini belirtmek isterim. site isim olarak olmadik yerlerde de duyrulmamis olsa da, Google da alan adini aramaya kalktigimda olmadik sitelerde basliklarimizin ve icinden bir parca yorumun alindigini gözledim. Bu altintilari yapan ne oldugu belirsiz siteler de envayi cesit bu sekilde alinti var. Biraz daha arastirinca, o sitelerde site ici yapilan aramalarin arama sonuclarinda ciktigini ve bunun Google´in site iceriginde gecmis gibi algiladigini farkettim. Yani bu arama yapilan siteler bir acayip, cöplük gibi duruyor. Benim siteme gerek pagerank olarak ya da baska nedenlerden zarar verebilir mi ? Ayrica link vererek bazi baslik ve iceriginde kismi yaziyi alarak yayin yapan bir siteyi de kesfettim. Önlem ya da izlemem gereken bir yol var midir ? Mesaj apiko tarafından 31.12.2007 (12:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: bir site nin baska sitelerin arama sonuclarinda konu olmasi zararlimidir ?
Eğer yanlış anlamıyorsam, temel olarak konu sizin sitenizin içeriğinin bir kısmının başka sitelerde yer alıyor olması ve bunun Google page rank'inize etkisi olup olmayacağı sanırsam.
Google'da üst sıralara çıkarak sayfalarındaki reklamları göstermek adına bazı siteler aynen bir arama motoru gibi bazı sitelerin içeriklerini çeşitli şekillerde otomatik olarak sitelerine alıyorlar ve bunu Google botlarına kendi içerikleri gibi göstermeye çalışıyorlar. Genelde de Google botlarının sayfa isteklerini takip ederek, Google botları sitelerinin sayfalarını indexlerken veritabanlarındaki bu içerikleri gönderiyorlar ve sürekli yeni sayfa ve içerikler varmış gibi kandırmaya çalışıyorlar. Google, kendi sayfasında, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilecek kaliteli bir siteyi tanımlarken orjinal içerikli bir sitenin daha kaliteli olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi bir endişe çok normal bence de. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey, Google'a kendisini kandırmaya çalışan bu siteleri şu linkten rapor etmektir. Böylece içerikleri ordan burdan yayınlayan siteler Google'ın kendi incelemesi sonrasında eğer hakkaten Google'ı kandırmaya yönelik birşey yapılıyorsa, bir süre sonra arama sonuçlarından kaldırılacaktır. Tabii bunun haricinde, bazıları kendi sitelerinde, sizin ya da bir başkasının içeriğini çalarak kendi içeriği gibi yayınlayacaktır. Bu konuda Google mantıklı bir algoritma ile birçok başka şeyi de göz önünde bulundurarak umuyorum ki hangisinin orjinal içerik olduğunu anlayacaktır (örn : hangi sitede daha önce yayınlanmış) Dolayısıyla bence çok korkulacak birşey yok. Fakat ben olsam, bir siteyi daha hazırlarken, sitenin domainin altına site ile ilgili birkaç cümle bile olsa birşeyler koyar, Google'ın o birkaç cümleyi hemen indekslemesi için uğraşırdım. Çünkü Google için uzun süredir indekslenen bir site yeni indekslenmeye başlanan bir siteden/sayfadan daha güvenilirdir herhalde.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
Re: bir site nin baska sitelerin arama sonuclarinda konu olmasi zararlimidir ?
Bu güzel aciklamalar icin tesekkürler. Sordugumu anlamissiniz. Google rapor verme konusu tam da aradigim birseydi. böyle seyleri farkettigimiz zaman bildirmek en güzeli sanirim.
Günden güne bu tür hile yapan siteler artmakta, icerik calip kendi yazisi gibi yayinliyorlar. Tabi burada tek sansimiz Google in bu tür sitelere karsi aldigi önlemler. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!