Zoque.Forum
»
Dreamweaver bilen ile HTML bilenin farkı...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Barışçım selam..
Abi Caesar kötü bişi demedi ki.. Hem yapıcı olmak diosun ama blöargh diye kustun mevzuya.. Fikirlerimi daha öncede belirttim, yine belirteyim, DW birçok işi çok çok kolaylaştırıyor,doğru, öğrenmesi kolay, o da doğru, eğer tam olarak öörenirsen altından kalkamayacağın şey yok gibi, o da doğru, amaa (büyükçene bi ama) kodu şişirdiği, çoğu yerde kesin kontrol sağlayamadığı, ve zaman zaman insanı deli ettiği de doğru. Herhalde sana telefon açıp "yaw DWde bu bu nası yapılıo" diye 50 kere sormuşumdur. Ama bu 50nin 25inde başarısız olup, kuyruğumu kıvırıp notepaddi höttürü höttürü kasmışımdır becerebilmek için.. Hoca table yapıosun araya boşluk koyuo table kayıo, dhtml kullanıosun div'e gereksiz parametreler girio ıvır zıvır.. Netice itibariyle Caesar'ın dediine katılıorum, HTML eğer 0dan ööörenilirse kullananın işine yarar. Ha HTMLin temelini öören abi, ne nedir nası işler o tag ne işe yarar buna bu parametre eklersen noolur vs vs ondan soora yazılması uzun şeyleri hop iki klikte hallet.. DW kullanıp ta source'a malak malak bakıp aha ben webmasterım diyenlerden de tiksindiğimi belirtmekteyim. Senin HTML'e hakkını verdiğini biliyorum, ama forumda gereksiz asabiyet yapmanın da gereksiz ve tatsız olduğuna inanıyorum. Sadece fikirlerimizi paylaşıoruz.. Sevgiyle Kalın.. Sen de kal barış ![]() |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Türkiye
|
Selamlar;
Şurada tartıştığımız nedir? Neden sert çıkışlar yapıyoruz ki? İnsanlar sadece görüşlerini belirtiyor. Ayrıca kimsenin kimsenin programına bokı falan attığı da yok olamazda zaten. Şu ana kadarki cevapların hepsi seviyeli cevaplar. Bu bir tercih meselesidir. İsteyen DW kullanır isteyen FP kullanır isteyen de notepad! İkisi de farklı şeyler. Ben FP'den Homesite'a geçerken epey zorlandım aynı şekilde şimdi Homesite bana en kolayı geliyor. Birşeyi de unutmayalım. HTML bilmeyen bir kimse ne JavaScript, ne ASP, ne PHP vs. hakkıyla kullanamaz. Zor bişeyde değil öğrenmesi max. 2 saat ![]() |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Dostlar lutfen mesajlardakullandigimiz dile biraz daha dikkat..
Sevgili Baris kusura bakma ancak kullandigin agir dil yuzunden silmek zorunda kaldim mesajini. Tekrar konuyla ilgili gorusumu belirtmem gerekirse; bana sorarsaniz cok fazla konu uzerinde kafa yorulmasi yersiz yahu ![]() HTML illa ki bilinsin, ardindan gozune hangisi hos geliyorsa, hangisiyle daha hizli, daha rahat calisabildigini hissediyorsa o editor kullanilsin. tekrar belirtmek lazim ki HTML e girmeden hic bir seye baslnmamali, ileri vadede takilma sozkonusu.. ![]() ------------------ Saygilar, sevgiler, Onur ------------------------------ Keep this in your mind; you'll need anodyne before you get to the hell! ------------------------------ . : A n o d y n e :IN: M o t i o n : . ------------------------------ |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Selamlar
Sanırsam herkesin ortak düşüncesi aynı.HTML olayını tamamiyle kavradıktan sonra kullanımı kolay gelen her tür program kullanılabilir kanısında herkes.Ee o zaman kimine DW 3 kolay gelir kimine HomeSite kimine NotePad...Ama genel olarak tüm yazılanların düşüncesi aynı.Boşu boşuna tartışmaya gerek yok.İyi çalışmalar ------------------ baal zebub www.crosswinds.net/~baalzebub |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Umut'a katiliyiyorum, bir anda maziyi canlandirdi bende
![]() ilk defa web sayfasi olusturma girisimim word97'de olmustu. Bu kadar kolaymiymis demistim kendi kendime, cok da sevdiler yaptigim sayfayi bitirdikten sonra, ardindan bu ise el atmaya karar verdim zaten ![]() Word'in da HTML ve web hususunda yetenekleri var dogru, ancak artik neredeyse hic ragbet gormeyen bir yontem. Statik sayfalarin icerigini olusturmada yardimci olabiliyor. Ancak oldukca dehset margin hatalari, script yakmalari olusturmakla beraber hafifce sisiriyor Microsoft kodlariyla HTML i. Office 2000'deki powerpoint ve word'la artik bas goz yararak da olsa dinamik sayfalar olusturulabiliyor. Fakat bu sefer word ve powerpoint basbasa vermisler XML coplugu olusturuyorlar sayfada, son derece gereksiz, siradisi yontemlerle 20 kblik HTML dosyasi bi anda 140 kb oluveriyor.Faydasi yok mu, var tabii, word'un ve powerpointin olusturdugu sayfalarda sag tiklamayla sayfanin icerigini goremezsiniz, iki parca XML kodu o kadar ![]() Cok uzamaya basladi , her neyse office araclari da web sayfalari yaratabiliyorlar Umut'un da dedigi gibi.<!--[Bu mesaj ScottJr tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (01 Eylül 2000).]--> |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Türkiye
|
Evet Arkadaşlar. Bir konuyu daha kendimce bitirdiğime ve istediğim bilgileri sunduğuma inanıyorum.
Bu konudan bence çıkarılacak sonuçlar. 1- web olayına girmek isteyenler, ilk önce HTML yutacaklar. Sonra istedikleri programlara geçecekler. 2- DW, FP gibi programlar, bir HTML sayfasını çok gereksiz şekilde doldurabiliyor. Bunları çözmek için, gene bir HTML deneyimi gerekli. 3- Hala FireWorks programını tam olarak bilmeyenler var. Keşke biraz daha duyursaydı ismini. 4- Herkes kendi yolunda, güzelce ilerliyor. Böyle devam... ...Hepinize İyi Çalışmalar... ------------------ CaesaR http://netguru.gelgit.com - Kendinden Bağımsız Site http://www.yenimuzik.com - ...müziğini...keşfet... |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: izmir, türkiye
|
Fazla katılmıyorum... Ben HTML olayını tutarım ve en sağlamıdır. Haklısınız, fakat HTML bilmek gerekir ilk önce diyorsunuz. Peki neden Dreamweaver, Fp vs. gibi programları yazmışlar? HTML ile yorulmamak için değil mi?
Saygılar... ------------------ nikobar.com nikobar.com/photek Saygı, sevgi, hoşgörü : ) |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: izmir, türkiye
|
Dreamweaver dizayn için değildir mi dedin?
Bunu her yerde söyleme bence :P ------------------ nikobar.com nikobar.com/photek Saygı, sevgi, hoşgörü : ) |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!