Zoque.Forum
»
Bloglarda Eski Yazıları Hayatta Tutmak
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) | |
|
Yer: Şanlıurfa
|
Re: Bloglarda Eski Yazıları Hayatta Tutmak
Alıntı:
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Ben su an basliklari koyuyorum sadece ne kadar ise yariyorlar henuz emin degilim. |
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
son 10 yorum listelenirken
yorum yapılan konu başlığı ile yorum yazılırsa daha etkili olur kanaatindeyim.zira ben girdiğim bir sitede kim hangi konuya yorum yapmıştan çok hangi konuya netip bir yorum yapılmış ona bakarım. misal "PHP ile .htaccess bilinmeyenleri" başlıklı bir konuya yorum olarak "eline sağlık","başarılı bir yazı olmuş" gibi yazan kişinin egosunu tatmin edici bir yorum yazılmış ise bu beni çok ilgilendirmez ancak yorum içerisinde başlık içeriği ile ilgili bir durum değerlendiriliyorsa o yazı iyi bir yazıdır, çünkü yazıyı okunup irdelenmiş ve geri dönüş yapılmıştır. Yorum olayı internet kullanıcıları için bir angaryadır. yani çok mecbur kalmadıkça kimsenin yorum yazası gelmez en azından bende o şekilde yoksa tebrikler için başka yöntemler mevcut. bildirgec örneğinde olduğu gibi çok liste yerine site her yüklendiğinde en üstte ve hiç alacalı bolacalı olmayan bir yapı ile sadece eskilerden bir başlık gösterilse kullanıcının dikkatini daha çok çekecektir. ancak bunlardanda önemlisi bu işlemlerin yapılma amacıdır, yani yapmak istediğimiz şey yazdığımız yazının kullanıcıya en sağlıklı ve devamlı taze şeklinde ulaşması mı? yoksa Google gibi arama motorlarına oynamak mı ?.
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
O zaman, ilgili yazılar/ bunu okuyan bunları da okudu gibi bölümünü , yazılarının hemen altına koyman daha iyi olacaktır.
Arama motorlarının konu dışı olduğuna katılmıyorum ![]() 1) Arama ile gelen ziyaretçilere Landing sites eklentisi ve benzer yazılar eklentisinin berarber çalışması ile gerçekten faydalı bir yönlendirme/ olanak sağlanmış oluyor. Bu uygulamayı da yazının başına dikkat çekici bir CSS uygulaması ile yerleştirdiğinizde , ilgili diğer yazılarınızın ziyaretçi tarafından görülmesi sağlanabiliyor. 2) Daha iyi bir çözüm ise, okunmasını istediğiniz yazılarınızın sitenizin bir bölümünde (aside gibi) rastgele dönmesi olabilir. ( süleyman'ın yaptığı gibi ve benzeri ) Tabii siteden okuyanlar , siteyi ziyaret edenler için bu. RSS kısmında ne olur, nasıl olur bilemiyorum. 3) Çok daha iyi olanı ise; Yeni yazıların içinde , eski ilgili yazılara atıfda bulunmak, link vermek , bahsetmek, daha gerçekçi olacaktır.(ki yapıyorsun ) ![]() |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
ki onemli bir sey bence de ve denemek lazim.Ek olarak zaten eger bir yazi guzelse okuyucular onu bir yerlerden bulup kesfederse, o linklenmeye baslayacak linklenen yazi Google da yukari cikacak, Google da yukari cikan yazi daha cok okunup daha cok linklenecek, linklenen yazi daha yukari cikacak .... Dolayisiyla yazi kotuyse zaten ikinmaya gerek yok, ya insanlar henuz sizi anlamiyor ya da yazu kotu yazi iyiyse amac insanlari yaziya yonlendirebilmek ve oyle bir yazi oldugunu hatirlatmak. |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Son yorumlar eklemek, [çok yazarlı bloglarda tandığınız üyelerin son yorumlarına daha kolay ulaşmayı bir kenara bırakacak olursak] popüler konuları güncel tutmaktan başka bir işe yaramıyor.
Eski konulara atıf yapmak, atıf yapılan konuları araştırmak çoğu üyenin ve ziyaretçilerin pek üstünde durmadığı bir iş. (Ki ısralı ve bilinçli biri ise siz silmiş olsanız bile gider archive.org, Google cache'ten araştırır.) Şu anda, "önceki konu, sonraki konu"ya ilaveten, konu sonlarında "hediye konunuz" şeklinde rasgele bir konu sunuyoruz. Yine rasgele konu olarak, ziyaretçi, sağ üstte dikkat çekecek şekilde bulunan bir ipi çektiğinde rasgele bir sayfaya geçiyor. (Perde açılma animasyonu yapmaya üşendiğim için bunu "ışınla beni scotty"ye dönüştüreceğim yakında.. neyse dağılmayayım.. ) Özetle, bu başlık altında yazılmış olanları toplu olarak düşününce şöyle bir yaklaşım isteğini karşılar gibi geliyor; Şu RSS, feedburner vb. ikonların olduğu bölgeye, afilli bir şekilde @Süleyman'ın altın kasesini koymak. Ve bu kasenin içine, senin seçtiğin 100 konudan 1-2 tanesini rasgele getirmek. .
|
Zoque'a hoşgeldiniz!