Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Ajax ile Birden Fazla Include

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.02.2008   #1 (permalink)
nikefootball

Yer: KOCAELI
Ajax ile Birden Fazla Include

Ayn sayfa içerisinde birden fazla div alanı içerisine farklı sayfaları include etmek istiyorum. Bir tanesini edebiliyorum ama birden fazla etmek için daha iyi bilmem lazım ajax'ı fakat onu bilmiyorum. Zaten bu sitedeki kodlardan yararlanarak yapmıştım ilk aşamayı , fakat şu an takıldım birden fazla sayfayı include edemiyorum.

Şimdi İndex sayfasına ,alt kategorilerde bulunan 1.PHP, 2.PHP , 3.PHP gibi sayfaları include etmek istiyorum. ajax ile body onload seçeneği ile bunu gerçekleştirebiliyorum. Bir div alanı na bu sayfaları şu kodlarla çağırıyorum.

Kod:
<script type="text/JavaScript">
var page = "tipster/tip_bekliyor.PHP"; // Çağırılacak sayfayı bu bölümde belirtiyoruz.
function ajax(url,target)
 {
    // native XMLHttpRequest object
   document.getElementById(target).innerHTML = 'Yükleniyor...';
   if (window.XMLHttpRequest) {
       req = new XMLHttpRequest();
       req.onreadystatechange = function() {ajaxDone(target);};
       req.open("GET", url, true);
       req.send(null);
   // IE/Windows ActiveX version
   } else if (window.ActiveXObject) {
       req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
       if (req) {
           req.onreadystatechange = function() {ajaxDone(target);};
           req.open("GET", url, true);
           req.send();
       }
   }
}function ajaxDone(target) {
   // only if req is "loaded"
   if (req.readyState == 4) {
       // only if "OK"
       if (req.status == 200 || req.status == 304) {
           results = req.responseText;
           document.getElementById(target).innerHTML = results;
       } else {
           document.getElementById(target).innerHTML="ajax error:\n" +
               req.statusText;
       }
   }
}
</script>
Kod:
<body onLoad="ajax(page,'sag_blok');">
bu şekilde sayfa bir div alanı içerisine yükleniyor sorunsuz şekilde, şimdi ben birden fazla sayfayı farklı div alanları içerisinde aynı bu şekilde body onload ta bulunan sag_blok gibi , misal Footer, header gibi yerlere include yapmak istiyorum ayrı sayfaları ama

Kod:
var page = "tipster/tip_bekliyor.PHP"; // Çağırılacak sayfayı bu bölümde belirtiyoruz.
buraya birden fazla sayfa adı yazıp, aşağıya da body onload da yine fazla sayıda sayfayı ( ; ) ile ayırarak belirtip yukarıdaki sayfalarla nasıl ilişkilendireceim yani body onload da 3-4 sayfa çağırılacak ama hangi sayfa hangi alan içerisinde görünecek bunu nasıl sağlayabilirim.
nikefootball şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.02.2008   #2 (permalink)
nikefootball

Re: Ajax ile Birden Fazla Include

Kod:
function sayfalari_yukle() 

{ 

ajax('fikstur/lig22.PHP','mac_bilgileri'); 
ajax('puan_include.PHP','puan_include');

}

Kod:
<body onLoad="sayfalari_yukle();">
bu şekilde yaptım, İE de istediğim oldu fakat Firefox ta 2. include çalışırken 1.si yükleniyor diye yazıyor fakat hiç yüklenmiyor fakat yanında ki div alanında ki yükleniyor. İE de problem yok ,bu neden kaynaklanıyor acaba.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.02.2008   #3 (permalink)
temmuzss

Yer: İstanbul

ajax ile include yapmamanızı tavsiye ederim. zira Google görmüyor. acı tecrübelerle sabittir
Old 20.02.2008   #4 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

ajax include temmuzss'un da belirttiği gibi arama motorları tarafından anlaşılabilen bir yöntem değil. Çünkü arama motorları JavaScript iafadelerini değerlendirmiyorlar. Şu anki gidişata göre ileride en azındaın bu tarz ajax çağrılarını da araştırmaya başlayacaklar ancak o zamana kadar alternatif yöntemler geliştirmelisiniz.

Benim aklıma gelen ve kullandığım yöntem sayfadaki tüm linkleri sadece içeriğin olduğu sayfalara verip(HTML, body vs. etiketleri içermeyen sayfalar) sonra sayfa yüklendiğinde bir döngü ile sayfadaki tüm linklerin onclick olaylarına bu linklerin gösterdiği adresi ajax'la yükleyip "false" dönen bir fonksiyon bağlamaktı. Bu sayede hem arama motorları standart HTML kodlarından sayfanızın tüm içeriğine ulaşabiliyorlar hem de siz sayfanızda ajax ile yükleme yapmış oluyorsunuz.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2008   #5 (permalink)
nikefootball

Alıntı:
BYK tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ajax include temmuzss'un da belirttiği gibi arama motorları tarafından anlaşılabilen bir yöntem değil. Çünkü arama motorları JavaScript iafadelerini değerlendirmiyorlar. Şu anki gidişata göre ileride en azındaın bu tarz ajax çağrılarını da araştırmaya başlayacaklar ancak o zamana kadar alternatif yöntemler geliştirmelisiniz.

Benim aklıma gelen ve kullandığım yöntem sayfadaki tüm linkleri sadece içeriğin olduğu sayfalara verip(HTML, body vs. etiketleri içermeyen sayfalar) sonra sayfa yüklendiğinde bir döngü ile sayfadaki tüm linklerin onclick olaylarına bu linklerin gösterdiği adresi ajax'la yükleyip "false" dönen bir fonksiyon bağlamaktı. Bu sayede hem arama motorları standart HTML kodlarından sayfanızın tüm içeriğine ulaşabiliyorlar hem de siz sayfanızda ajax ile yükleme yapmış oluyorsunuz.
örnekle açıklayabilirmisiniz acaba nasıl yaptığınız hususunda, ajax hakkında fazla bilgim yok ama bazı kodlardan yola çıkarak işime yarar şeyler çıkardım ama burada takıldım yapamıyorum , içeriğin arama motorları tarafından görülmemesi konusu o kadarda önemli değil include edeceğim şeyler, fikstür, puan durumu gibi şeyler
Old 10.03.2008   #6 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

Tekrar merhaba,

Bahsettiğim yöntem şu şekilde:
HTML Code:
<a href="inc/puan.PHP" onclick="ajaxLoad(this.href); return false;">Puanlar</a>
Bu örnek kodda puan.PHP'nin sadece ve sadece yüklenecek sayfa içeriğini tuttuğunu, kesinlikle HTML, head, body gibi ayrı bir sayafaya ait olması gereken etikeletleri içermediğini varsayıyorum(öyle de olması gerekiyor )

Eğer sıkıntınız ajax yükletmesindeyse benim yazdığım ajax kütüphanesindeki işlevleri kullanabilirsiniz belki de.
http://amplio-vita.net/JSLib/documentation adresinde soldan aV.main.ajax.js dodyasını seçerseniz sağ tarafta fonksiyonlar ve açıklamaları çıkacak. Sizin işinize yarayacak fonksiyon ajax.loadContent fonksiyonu.

İlgili kütüphaneye http://amplio-vita.net/JSLib/js/aV.main.ajax.js ya da http://amplio-vita.net/JSLib/js_comp/aV.main.ajax.js adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Dökümantasyon internette daha geniş bir kitleyi hedef aldığından dolayı İngilizce, sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
ajax , body , div , include , onload

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:59.