Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Dreamweaver ve Frameler

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.03.2008   #1 (permalink)

sevenos's Avatar

Yer: Istanbul
Dreamweaver ve Frameler

Selamlar.
Yeni yeni Dreamweave MX öğrenmeye başladım. Çok uzun süredir FrontPage kullanıyordum. Dreamweave den büyük keyif almaya başladım. Bu arada belirteyim, tamamen amatör çalışıyorum. Öğrenciyim ve sadece boş zamanlarımı doldurmak amacıyla sayfa yapıyorum. Yeni başladığım için Dreamweave hakkında bir iki soru sormak istedim, yardımcı olursanız sevinirim

Sayfa tasarımı 2 frameden oluşuyor. Bottom frame ve Main frame. Main frame hem menünün hemde sayfaların olduğu kısım. Sol tarafa bir hücre içinde menü yaptım. Fakat o menülerdeki butonlara ne link vermem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok Main frame kısmını değiştirip sayfalara uyarlıyacağım. İlk butonun adı "Ana Yemekler" mesela. Basılınca aynı frame'in farklısı çıkacak. Bunun için farklı bir frame yaptıktan sonra o buton'a nasıl bir link vermem gerekiyor bilemedim.

Birde fotoğraflarla ilgili bir sorum olacaktı ama Frameler şuan daha önemli onu halledebilirsem devam edicem.

İyi günler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.03.2008   #2 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
Re: Dreamweaver ve Frameler

eğer yanlış anlamadıysam <a> 'nın TARGET özelliğini kullanabilirsin.
default olarak; PARENT, BLANK vb. mevcut, eğer yeni bir pencerede açmak istersen target="_blank" yapman yeterli.
fakat şöyle bi durum var, frame içinde bile olsa, farklı bir framede açmak istemediğin sürece linke herhangi birşey eklemene gerek yok.
bottomframe 'de bulunan bir linki mainframede açmak istersen (yada tam tersi), target="frameadı" olarak yazabilirsin (target="mainframe")
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.03.2008   #3 (permalink)

sevenos's Avatar

Çok teşekkürler.
Old 15.03.2008   #4 (permalink)

sevenos's Avatar

Çok salatalık bi soru olacak ama yanlışlıkla fazladan bir 'frame' ekledim ve kaldıramıyorum.
Dahada kötüsü kaldırmak istememin nedeni 'resize' yapamamak üzerinde. x)
Old 18.03.2008   #5 (permalink)

byvista's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
sevenos tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Çok salatalık bi soru olacak ama yanlışlıkla fazladan bir 'frame' ekledim ve kaldıramıyorum.
Dahada kötüsü kaldırmak istememin nedeni 'resize' yapamamak üzerinde. x)
biraz işin kod tarafına bak kodları incele kaldırabilirsin.
byvista şu an çevrimdışı  
Old 19.03.2008   #6 (permalink)

oxigen's Avatar

Alıntı:
byvista tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
biraz işin kod tarafına bak kodları incele kaldırabilirsin.
bencede...
yinede yardımcı olmak amacıyla <frameset> <frame> diye etiketler vardır, bunlardan birtanesini (senin için fazla olanı) seçip <frame .....></frame> direk sileceksin.
Old 19.03.2008   #7 (permalink)

sevenos's Avatar

Teşekkürler yardımlar için,
Şimdi gün geçtikçe biraz daha anlıyor gibiyim Dreamweave'i Şimdi 5 frameden oluşan bi sayfa yaptım diyelim, save ettim, kapattım programı. Tekrar açınca frameset'i Dreamweave'le aradaki o gri çizgiler kayboluyor, sağa sola çekerek boyutunu değiştirmemizi sağlayan. Bunun nedenini önce framelerin hepsinin açık olmaması olarak gördüm ama frameset olarak açmaktan başka bi çareside yok gibi? Şu işin kod tarıfından ibaret olmasın bari =)
Old 19.03.2008   #8 (permalink)

oxigen's Avatar

Alıntı:
sevenos tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Teşekkürler yardımlar için,
Şimdi gün geçtikçe biraz daha anlıyor gibiyim Dreamweave'i Şimdi 5 frameden oluşan bi sayfa yaptım diyelim, save ettim, kapattım programı. Tekrar açınca frameset'i Dreamweave'le aradaki o gri çizgiler kayboluyor, sağa sola çekerek boyutunu değiştirmemizi sağlayan. Bunun nedenini önce framelerin hepsinin açık olmaması olarak gördüm ama frameset olarak açmaktan başka bi çareside yok gibi? Şu işin kod tarıfından ibaret olmasın bari =)
"BORDER" özelliğinden haberin var mı?
border="1" falan yapabilirsin mesela...
Old 20.03.2008   #9 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Kimse nedense bu konuda bir yorum yapmamış ancak şunu söylemek gerekir ki frameler tasarımda tercih edilen bir yöntem değil. Frameler yerine hazır frontpage'ten Dreamweaver'a geçmişken DW'ı asıl DW yapan özelliği yani CSS'i ve div'leri öğrensen, tasarımı div ile yapsan daha iyi olmaz mı?

Neden frame kullanmak yerine her sayfayı farklı bir HTML dosyası olarak yapmıyorsun? Hem ilk sayfayı yaptıktan sonra onu şablon (template) olarak kaydedip o şablondan yeni sayfalar yaratabilirsin. Böylece sitede genel bir değişiklik yaptığın zaman, örneğin menü maddelerinde değişiklik gibi, sayfaları teker teker değiştirmek yerine şablonu değiştirirsin. Ona bağlı bütün sayfalar güncellenir.

template yöntemi ideal yöntem değil ancak SSI, PHP veya ASP öğreninceye kadar veya bunları öğrenmeyip CMS ile çalışmaya başlayıncaya kadar en iyi yöntem. Statik siteler için template gayet yeterli oluyor.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 21.03.2008   #10 (permalink)

sevenos's Avatar

Yardımlar için çok teşekkürler. web tasarımı benim alanım sayılmaz o yüzden kod öğrenmek gibi bir çabam hiç bir zaman olmadı. Fakat şu sıralar biraz kafayı bozdum, en azından programı iyi ve pratik bir şekilde kullanabiliyor olayım dedim. Saolun şimdi nereye bakıcağımı biliyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

dreamweaver , frame

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:02.